Ισραήλ: Διαψεύδει πως υπήρξε συγκεκριμένη προειδοποίηση από την Αίγυπτο

 

 

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου παραδέχθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα ότι η δήλωσή του λίγες ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ σύμφωνα με την οποία η αποτροπή πραγματοποίησης επίθεσης εκ μέρους της Χαμάς λειτουργεί ήταν λάθος. Διέψευσε όμως πως υπήρξε προειδοποίηση.

«Αυτό ήταν λάθος», είπε προσθέτοντας ότι την εσφαλμένη εκτίμηση συμμεριζόταν το σύνολο των υπηρεσιών Πληροφοριών του Ισραήλ. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κράτος του Ισραήλ δεν εκπλήρωσε την αποστολή του», είπε ο Ζάχι Χανέγκμπι.

Δεν υπήρξε συγκεκριμένη ειδοποίηση από την Αίγυπτο, οι πληροφορίες που είχαμε δεν δικαιολογούσαν κινητοποίηση

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έλαβε συγκεκριμένη ειδοποίηση από την Αίγυπτο ή από οπουδήποτε αλλού για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την Χαμάς με ορμητήριο την Γάζα.

Η έκτακτη ενημέρωση που δεν αξιολογήθηκε ως σημαντική <//h2>
Ο αρχηγός των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ, ο Ρόνεν Μπαρ,  εκλήθη για έκτακτη ενημέρωση στις 04.00, δυόμισι ώρες πριν από την έναρξη της επίθεσης, σχετικά με νέα στοιχεία των υπηρεσιών Πληροφοριών, αλλά αυτές δεν δικαιολογούσαν κινητοποίηση, δήλωσε ο Ζάχι Χανέγκμπι στους δημοσιογράφους. «Δεν επρόκειτο για συγκεκριμένη προειδοποίηση γι’ αυτό που επακολούθησε», είπε.

Ο ισραηλινός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας δήλωσε επίσης ότι οι εχθροπραξίες με την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου φαίνεται ότι είναι περιορισμένης κλίμακας και προειδοποίησε την σιιτική οργάνωση να μην αναλάβει δράση που μπορεί να οδηγήσει τον Λίβανο στην «καταστροφή».

Οι περιορισμένης κλίμακας συγκρούσεις στην λιβανοϊσραηλινή μεθόριο δείχνουν ότι η Χεζμπολάχ παραμένει «κάτω από το κατώφλι της κλιμάκωσης», πρόσθεσε.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ