Μακαρονάδα με κρέμα κουνουπίδι

 

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

 400 γρ. σπαγγέτι
 2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Για την κρέμα

 500 γρ. κουνουπίδι, λεπτοκομμένο
 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 400 ml φρέσκο γάλα
 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
 40 ml ελαιόλαδο
 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

Για το πασπάλισμα

 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 130 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, θρυμματισμένο στον πολυκόφτη, σε ψίχουλα
 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Πασπάλισμα

Για να ετοιμάσουμε τα μακαρόνια με κρέμα κουνουπιδιού κάνουμε ως εξής: Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τα ψίχουλα για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ροδίσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη, να κρυώσουν καλά.

Κρέμα

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κουνουπίδι με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά.
Ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ (ή μεταφέρουμε σε πολυκόφτη).
Ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε να αναμειχθεί και να λιώσει.

Μακαρόνια

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα σπαγκέτι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Μεταφέρουμε με μια πιρούνα τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με την κρέμα, μαζί με το νερό που θα παρασύρουν μαζί τους.
Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
Μοιράζουμε τα μακαρόνια με την κρέμα κουνουπιδιού σε πιάτα, πασπαλίζουμε με τα τραγανά ψίχουλα και σερβίρουμε.

https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ