Ο χώρος της Ιχθυόσκαλας πλημμύρισε από τραγούδια του Λ. Μαχαιρίτσα (ΦΩΤΟ)

Πήραν μέρος ο Κώστας Τσακνής, η Δήμητρα Παπίου και τα «Κίτρινα Ποδήλατα»

O χώρος της «Ιχθυόσκαλας» το βράδυ της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου «πλημμύρισε» από φίλους της ζωγραφικής και της μουσικής οι οποίοι στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνει το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας με αφορμή την πραγματοποίηση του Πανελληνίου Συμποσίου Ζωγραφικής, απόλαυσαν μια μοναδική συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, στην οποία πήραν μέρος ο Κώστας Τσακνής, η Δήμητρα Παπίου και τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

Στη διάρκεια της συναυλίας ακούστηκαν τραγούδια που έγραψε και τραγούδησε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Τραγούδια γεμάτα  ευαισθησία και ανθρωπιά, τα οποία άνοιξαν μουσικούς δρόμους και διαμόρφωσαν μουσικό στυλ, σφραγίζοντας μελωδικά και υπέροχα τα ακούσματά μας.

jhn_5799.jpg

Τη συναυλία παρακολούθησε ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί – διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου της Πάτρας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η σύζυγος του αείμνηστου δημιουργού Ελένη Μαχαιρίτσα, στην οποία η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού έδωσε αναμνηστικό υλικό. Την συναυλία παρακολούθησαν και οι δέκα ζωγράφοι που παίρνουν μέρος στο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής στους οποίους απονεμήθηκαν αναμνηστικά και βεβαιώσεις συμμετοχής.

jhn_5381.jpg

Πόλος έλξης τα υπό δημιουργία έργα από τους καλλιτέχνες στον «Πολυχώρο Πολιτισμού» 

Ο «Πολυχώρος Πολιτισμού» στην Ιχθυόσκαλα, βρέθηκε για μία ακόμα φορά το βράδυ της Πέμπτης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκατοντάδων πολιτών, οι οποίοι με αφορμή την πραγματοποίηση της συναυλίας ήρθαν σε επαφή με τους καλλιτέχνες και τα υπό δημιουργία έργα τους.

Το κοινό για δεκαπέντε ημέρες έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» τους  καλλιτέχνες να δημιουργούν τα έργα τους.

Τα έργα με την ολοκλήρωση του συμποσίου θα μείνουν στην πόλη και θα κοσμήσουν δημόσιους χώρους και δομές.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ