Κοσμοπλημμύρα στο Κάστρο του Ρίου για τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου - ΦΩΤΟ

Ο σπουδαίος συνθέτης παρουσίασε ένα μεγάλο συναυλιακό αφιέρωμα

Μια βραδιά βγαλμένη από τις καλύτερες στιγμές του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας έζησαν οι πατρινοί το βράδυ της Παρασκευής 14 Ιουλίου στο Κάστρο του Ρίου το οποίο αποδείχθηκε μικρό για να χωρέσει όσους ήθελαν να απολαύσουν επι το έργο τον Σταύρο Ξαρχάκο, έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες.

Τυχεροί της βραδιάς ήταν όσοι μπόρεσαν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν τον δημιουργό με συνοδοιπόρους την  Ηρώ Σαΐα, γνωστή για την αγάπη της και τη δεξιοτεχνία της στο δημοτικό τραγούδι,  τον Χαΐνη Δημήτρη Αποστολάκη και τον Αλέξη Παρχαρίδη, σε ένα μουσικό ταξίδι από την Ανατολή έως τη Δύση.

jhn_1471.jpg

Ο σπουδαίος συνθέτης παρουσίασε στο «castelli» του Ρίου ένα μεγάλο συναυλιακό αφιέρωμα από τον ανεκτίμητο πλούτο της δημοτικής μουσικής. Ο χώρος πλημμύρισε από μελωδίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά, αφηγήσεις που παρέμειναν ζωντανές από στόμα σε στόμα με τα διαχρονικά - ιστορικά δημοτικά τραγούδια να έχουν την τιμητική τους

jhn_1853.jpg

Την συναυλία παρακολούθησε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: 

«Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Καλωσορίζουμε στην πόλη μας, με πολύ μεγάλη μας χαρά, τον σπουδαίο συνθέτη, τον μεγάλο δημιουργό της ελληνικής μουσικής, τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Τον ευχαριστούμε, όχι μόνο για την αποψινή του παρουσία στην Πάτρα, αλλά και για το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες βρίσκεται σταθερά δίπλα μας με το έργο του. Έχει συνεισφέρει στον αγώνα του λαού μας για το ΔΙΚΙΟ σε όλες τις κρίσιμες, τις ιστορικές στιγμές. Όλοι όσοι αγωνίζονται για να υπάρχει ζωή, έπαιρναν και παίρνουν δύναμη απ’ αυτό. Τον ευχαριστούμε, γιατί το έργο του έγινε «ένα» με την ψυχή του λαού, εμπνέει και δημιουργεί πνευματική ανάταση, περνά από γενιά σε γενιά.

    Μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο, θέλουμε να καλωσορίσουμε στην πόλη μας και τους άλλους υπέροχους συντελεστές της σημερινής συναυλίας. Την Ηρώ Σαΐα, τον Δημήτρη Αποστολάκη, τον Αλέξη Παρχαρίδη, όλους τους μουσικούς που βρίσκονται σήμερα εδώ».

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη προλόγισε την εκδήλωση. Το παρών έδωσαν επίσης ο αντιδήμαρχος Διοίκησης – Οικονομίας Διονύσης Πλέσσας, ο Βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

jhn_2656.jpg

jhn_2363.jpg

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ