Τι χρειάζεται η επιδερμίδα σας αυτήν την εποχή

Τι πρέπει να βάλετε στην φθινοπωρινή beauty ρουτίνα σας

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό το φθινόπωρο πρέπει να κάνετε μερικές μικρές προσαρμογές στη skincare ρουτίνα σας, καθώς λόγω της αλλαγής του καιρού, η επιδερμίδα σας έχει πλέον άλλες ανάγκες.

Παράλληλα, ο ήλιος, το θαλασσινό αλάτι και η ζέστη του καλοκαιριού, ενδεχομένως να το έχουν ταλαιπωρήσει, ακόμα και αν δεν αμελήσατε την περιποίησή του.

Αν το δέρμα σας είναι θαμπό, ταλαιπωρημένο και έχει ήδη αρχίσει να ξεφλουδίζει, μπορείτε να βοηθήσετε τη διαδικασία ανανέωσης κάνοντας απολέπιση.

Η απολέπιση είναι στην ουσία η επιτάχυνση της απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων που στοιβάζονται στην επιφάνειά της επιδερμίδας και που ευθύνονται για τις ατέλειες και την άτονη όψη της.

Έτσι, απομακρύνετε, επίσης, τους ρύπους, τη σκόνη και το σμήγμα, ενισχύοντας, παράλληλα, την ανάπλαση της επιδερμίδας.

Το δέρμα σας μπορεί να δυσκολεύεται να «αναπνεύσει» με όλα αυτά που έχουν συσσωρευτεί πάνω του.

Η απολέπιση έρχεται να προετοιμάσει το έδαφος για έναν βαθύτερο καθαρισμό, απομακρύνοντας τα έλαια και τα βακτήρια που διαφορετικά θα είχαν παγιδευτεί κάτω από την επιφάνεια.

Επιπλέον, όταν κάνετε απολέπιση επιτρέπετε στα άλλα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζετε, όπως ορούς και κρέμες με ενεργά συστατικά, να εισχωρήσουν βαθύτερα.

Γι’ αυτό και πολλοί δερματολόγοι προτείνουν να περιμένετε 60 έως 90 δευτερόλεπτα μεταξύ της εφαρμογής κάθε προϊόντος.

Αν βάζετε τρία ή τέσσερα διαφορετικά προϊόντα ταυτόχρονα ή το ένα πάνω στο άλλο, το δέρμα δεν μπορεί να απορροφήσει τα διάφορα συστατικά.

Ανάμεσα στα οφέλη της απολέπισης είναι, επίσης, ότι διεγείρει τη ροή του αίματος και την αποβολή τοξινών και μπορεί να αυξήσει την παραγωγή κολλαγόνου και, επομένως, την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ