Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Ίλον Μασκ να κατασκευάσει εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από τον Ίλον Μασκ να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο Tesla στην Τουρκία σε συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη.

«Πολλοί Τούρκοι προμηθευτές συνεργάζονται ήδη με την Tesla. Η Τουρκία ήταν από τους πιο σημαντικούς υποψήφιος για το επόμενο εργοστάσιό της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «κλείνοντας το μάτι» στον Ίλον Μασκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος ενημέρωσε τον ιδρυτή των Tesla και SpaceX σχετικά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας του, το όραμά του για την ψηφιοποίηση του τουρκικού δημοσίου και την εθνική στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν προσκάλεσε τον Μασκ να παρευρεθεί στο τουρκικό φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest στη Σμύρνη στα τέλη Σεπτεμβρίου με τον δισεκατομμυριούχο να λέει ότι θα παρευρεθεί ευχαρίστως.

Η Tesla διαθέτει σήμερα έξι εργοστάσια και κατασκευάζει ένα έβδομο στο Μεξικό, στη βόρεια πολιτεία Nuevo Leon, στο πλαίσιο της προσπάθειας της αυτοκινητοβιομηχανίας να επεκταθεί.

Ο Μασκ δήλωσε τον Μάιο ότι η Tesla θα επιλέξει πιθανότατα μια τοποθεσία για ένα νέο εργοστάσιο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.Οι μετοχές της Tesla έχουν αυξηθεί κατά 123% μέχρι στιγμής φέτος.

ereportaz.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ