ΕΑΠ: Παροχή Υποτροφιών στους πληγέντες φοιτητές των καταστροφικών πλημμυρών της Θεσσαλίας

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στην Πάτρα

Σε ανακοίνωση του ΕΑΠ αναφέρονται τα εξής:

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ύστερα, από τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας την προηγούμενη εβδομάδα και οι οποίες κόστισαν τη ζωή δεκάδων ανθρώπων, συγκλονίζοντας ταυτόχρονα τόσο τη χώρα μας όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, αποφάσισε να σταθεί αρωγός στους πληγέντες και στην πολιτεία, δείχνοντας για ακόμα μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο.

Κατόπιν τούτου, η Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, έκανε δεκτή την εισήγηση του Προέδρου της Δ.Ε. Καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, αποφασίζοντας ομοφώνως και ομοθύμως, την οικονομική απαλλαγή για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, στους φοιτητές που κατοικούν στον Δήμο Παλαμά, ο οποίος ως γνωστόν, επλήγη περισσότερο από τις καταστρεπτικές πλημμύρες.  

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Πάτρα, αλλά και στο Παράρτημα των Αθηνών, με σκοπό την αποστολή τους στους πληγέντες μέσω ειδικών αποστολών του Ερυθρού Σταυρού.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα να στηρίζει έμπρακτα τους πολίτες της χώρας, υποστηρίζοντας και υπενθυμίζοντας ότι η παιδεία, η εκπαίδευση, η μάθηση και η έρευνα αποτελούν τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης μιας χώρας.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ