Από Δευτέρα… Φθινόπωρο - Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και αισθητή πτώση θερμοκρασίας

Το καλοκαίρι έφυγε και μαζί του αλλάζει και το σκηνικό του καιρού καθώς η νέα εβδομάδα θα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό Φθινόπωρο. Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας που μάλιστα θα συνοδευθούν και από βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, αρχικά στη Μακεδονία και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια κατά 4 με 6 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο βαθμιαία 7, ενώ στο Ιόνιο το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Αντίστοιχα, την Τρίτη και την Τετάρτη στην κεντρική και τη νότια χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στη βόρεια Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

reader.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ