Η πατρινή συγγραφέας Ευγενία Νιφόρα σε ένα νέο σαγηνευτικό μυθιστόρημα

 

Είτε στο σανίδι είτε στη ζωή, όλοι υποδύονται έναν ρόλο

Λίγα λόγια για το βιβλίο

"Γιατί η επιλογή σαν γράφει, δεν ξεγράφει. Ανεξίτηλη μένει και στοιχειώνει. Αλίμονο στα θύματά της."

Στη Νέα Υόρκη, τη δεκαετία του '90, μια νεαρή ταξιθέτρια, μητέρα ενός αγοριού, βιώνει το μαρτύριο της ψυχικής και σωματικής κακοποίησης από τον βίαιο σύζυγό της. Την ίδια στιγμή, ένας γοητευτικός και επιτυχημένος ηθοποιός κρύβει πίσω από τη λάμψη του ένα παρελθόν γεμάτο καλά θαμμένα μυστικά.Οι δυο τους, βρίσκονται πρωταγωνιστές σε μια παράσταση άνευ κοινού και καλούνται από το πεπρωμένο να δώσουν το δικό τους φινάλε. Θα κατορθώσουν να φτάσουν στην κάθαρση που τόσο επιθυμούν ή το παρελθόν δεν θα τους αφήσει να αφαιρέσουν τις μάσκες;

Η πατρινή συγγραφέας Ευγενία Νιφόρα στο νέο της μυθιστόρημα “Σαν πέφτει η Αυλαία” αφηγείται μια συγκλονιστική ιστορία έρωτα και πάθους, γεμάτη ανατροπές, θίγοντας ταυτόχρονα επίκαιρα θέματα όπως η έμφυλη βία και η ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Με λεπτούς και εύστοχους χειρισμούς, κατορθώνει να αποκαλύψει το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που κρύβεται πίσω από την αυλαία εστιάζοντας μεθοδικά στον ψυχικό πόνο των ηρώων και κάνοντας τον αναγνώστη να αγωνιά για την κατάληξή τους.

Βιογραφικό Συγγραφέα:

 Η Ευγενία Νιφόρα γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Πάτρα. Σπούδασε στο Τµήµα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερµηνείας του Ιονίου Πανεπιστηµίου, µέσω του οποίου ανακάλυψε την κλίση της στις πολιτικές επιστήµες. Η ενασχόλησή της µε τη συγγραφή ταυτίζεται µε τις πρώτες µνήµες της, αφού στίχοι και ιστορίες είχαν ήδη γραφτεί από την παιδική της ηλικία. Το 2020 απέσπασε Τιµητική Διάκριση στον 2ο Πανελλαδικό Διαγωνισµό Πεζογραφίας των Εκδόσεων Κέφαλος για το µυθιστόρηµά της Στ’ αγκάθια µιας ξεχασµένης νιότης. Σήµερα, εξασκεί το επάγγελµά της ως µεταφράστρια, ενώ αναζητεί συχνά διεξόδους στο χαρτί. Αν την αναζητήσετε, θα τη βρείτε κρυµµένη πίσω από ένα καλό βιβλίο στο µετρό της Αθήνας ή στην παλιά πόλη της Πάτρας, εκεί όπου χτυπάει ο παλµός των αναµνήσεων, να γράφει.  

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ