Νέα καταγγελία για κακομεταχείριση αλόγου: Το παράτησε δεμένο στον ήλιο το άλογό του - “Δικό μου είναι ό,τι θέλω το κάνω”

Στη Χαλκιδική

Νέο περιστατικό με κακοποίηση αλόγου, το οποίο ο ιδιοκτήτης του το έδεσε και το άφησε στον ήλιο στην Χαλκιδική καταγγέλλει εθελοντής του Φιλοζωικού Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Σωματείου Πολυγύρου.

Σύμφωνα με το xalkidikipolitki.com, το συμβάν έλαβε χώρα, όταν ο εθελοντής που έκανε την καταγγελία αντιλήφθηκε ότι το άλογο βρισκόταν δεμένο κάτω από τον ήλιο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 3 το μεσημέρι.

Έπειτα, ο ίδιος σταμάτησε με το αυτοκίνητο για να ελέγξει την κατάσταση του ζώου και διαπίστωσε ότι το σκοινί ήταν τόσο κοντό με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στο άλογο να μετακινηθεί στη σκιά. Αμέσως κάλεσε την Άμεση Δράση, ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, να γίνουν συστάσεις και να μετακινηθεί το ζώο στη σκιά. Την ίδια στιγμή, το άλογο είχε δεκάδες μύγες πάνω στο πρόσωπό του, ενώ υπήρχε κι ένας κουβάς για νερό που ήταν πεσμένος.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του το Σωματείο, κατά την αναμονή για την έλευση του περιπολικού ήρθε ο ιδιοκτήτης για να βάλει νερό στο ζώο. Όταν ο εθελοντής του ζήτησε να μετακινήσει το άλογο στη σκιά, εκείνος είπε πως είναι δικό του περιουσιακό στοιχείο και το διαχειρίζεται όπως θέλει, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ