Το ξέσπασμα του Άκη Τσελέντη: Σεισμολογικός παραλογισμός

 

 

Ξέσπασε ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με αφορμή τον χθεσινό σεισμό 2,9 βαθμών Ρίχτερ στην περιοχής της Φυλής που έγινε αισθητός σε όλη την Αττική.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 3 χιλιόμετρα ανατολικά -βορειονατολικά της Φυλής και το εστιακό βάθος στα 11,2 χιλιόμετρα.

Ο κ. Τσελέντης σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «σεισμολογικό παραλογισμό» τονίζοντας πως δεν γίνεται να «ασχολούνται οι πάντες με έναν σεισμό 2,9 Ρίχτερ και με μεγαλύτερους να μην ασχολείται κανείς».

Υπογράμμισε επίσης πως σημαντικοί είναι όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας και όχι μόνο της Αττικής.

Ολόκληρη η ανάρτηση του σεισμολόγου:

«Σεισμολογικός παραλογισμός».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ 2,9R ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.

»Θα έχετε παρατηρήσει ότι τώρα το Καλοκαίρι αποφεύγω να βγαίνω δημόσια και να σχολιάζω σεισμούς που δεν είναι σημαντικοί. Πρώτα από όλα σέβομαι το τουρισμό μετά τι να βγω να πω; Το γνωστό ποίημα μάλλον είναι ο κυρίως αλλά να περιμένουν κλπ κλπ για να φανώ στα ΜΜΕ; Έτσι και σήμερα είχαμε ένα ΑΣΗΜΑΝΤΟ σεισμό 2,9R στη περιοχή Φυλής και Άνω Λιοσίων και βρόντηξαν και άστραψαν τα blog και οι ηλεκτρονικές σελίδες ενημέρωσης. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ! (**) Βγήκε ήδη ένας σεισμοτηλεαστέρας να σας πει τι; Τα αυτονόητα;».

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ