Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θεσσαλονίκη – Πλημμύρισαν δρόμοι, ζημιές σε σπίτια

300 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στη Θεσσαλονίκη από τη σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει τον αστικό ιστό από τα ξημερώματα του Σαββάτου, με την Πυροσβεστική να δέχεται περισσότερες από 300 κλήσεις.

Το ρέμα της Πολίχνης έχει ξεχειλίσει με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμη και αυλές πολυκατοικιών, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και υπόγεια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις, ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος του δήμου Νέαπολης – Συκεών Σάκη Λαζαρίδη τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο. Mάλιστα, το ένα αυτοκίνητο ήταν με ανοιχτά φώτα και υπάρχει ο φόβος να βρίσκονταν άτομα εντός.

Ο δήμος Νέαπολης-Συκεών έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Μαυρομιχάλη. Ήδη από νωρίς το πρωί, τα συνεργεία του δήμου πραγματοποιούν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθούν τα ζητήματα.

Την ίδια ώρα οι οι κάτοικοι που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, έχουν επιστρατεύσει σκούπες σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τη ζημιά.

300 κλήσεις στην Πυροσβεστική 

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική από τα ξημερώματα του Σαββάτου για την κακοκαιρία, καθώς μέχρι τις 7:30 το πρωί δέχτηκε τουλάχιστον 300 κλήσεις για αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία, εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν σε άντληση υδάτων.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ