Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα για την Τσικνοπέμπτη

Από τον Γιώργο Τσούλη

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκκαλο κομμένο σε κύβους 4x4 εκατοστά

200 ml λευκό κρασί

2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά

2-3 σταγόνες καυτερή σάλτσα

1 κ.σ. Worcestershire sauce

1 ½ κ.γ. ρίγανη, ξερή

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι 

Πιπέρι

1-2 πράσινες πιπεριές, κομμένη σε κύβους 4Χ4 εκατοστά

1-2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους

 

Για το σερβίρισμα:

Πίτες για σουβλάκι

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα κομμάτια χοιρινού μαζί με το κρασί, τη μουστάρδα, την πάπρικα, την καυτερή σάλτσα, τη Worcestershire sauce, τη ρίγανη, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. 

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια φορώντας γάντια μίας χρήσης, ώστε η μαρινάδα να πάει σε όλα τα κομμάτια του κρέατος.

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη, το μεταφέρουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα κομμάτια του χοιρινού από τη μαρινάδα και τα περνάμε σε καλαμάκια βάζοντας εναλλάξ ντομάτα και πιπεριά ανάμεσα στο χοιρινό. Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κοντοσούβλια και τυλίγουμε το κάθε ένα με λαδόκολλα.

Αμέσως μετά, τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μόλις περάσει η 1,5 ώρα, ανοίγουμε τη λαδόκολλα από κάθε κοντοσούβλι και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε το κοντοσούβλι ζεστό με πίτες.

 

ΠΗΓΗ

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ