Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Χουάν Κάρλος και εκπρόσωποι από βασιλικούς οίκους της Ευρώπης στην κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ

Με εκπροσώπους βασιλικών οικογενειών απ’ όλη την Ευρώπη αναμένεται να κατακλυστεί την προσεχή Δευτέρα (16.01.2023) η Μητρόπολη Αθηνών προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Η είδηση του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κάνει τον γύρο της Ευρώπης. Στην κηδεία του εκτιμάται ότι θα είναι ο διάδοχος του βασιλικού θρόνου Γουίλιαμ, καθώς ήταν και νονός του. Επίσης εκπροσώπους θα στείλουν οι βασιλικές οικογένειες της Δανίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στην Αθήνα βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη η αδερφή του Σοφία επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας, αφού ταξίδεψε απευθείας από το Βατικανό, όπου είχε μεταβεί στην κηδεία του Βενέδικτου XVI, εκπροσωπώντας την Ισπανία, συνοδευόμενη από τον υπουργό εξωτερικών.

Όλα δείχνουν ότι θα παρευρεθεί και ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, κουνιάδος του εκλιπόντος που τα τελευταία τρία χρόνια ζει μόνιμα στο Αμπού Ντάμπι.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ