Μοσχαρίσιο συκώτι με ρόδι, μέλι και δενδρολίβανο

Γιορτινή συνταγή

ΥΛΙΚΑ

 

Για το συκώτι

6 λεπτές φέτες μοσχαρίσιο συκώτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για τη σάλτσα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
½ κ.γ. θυμάρι, αποξηραμένο
200 γρ. φρέσκο χυμό ρόδι
2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
1 ½ κ.γ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
3-4 κ.σ. σπόρους ροδιού

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Η σάλτσα

Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 3’ μέχρι να «καραμελώσει» το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί, ανακατεύοντας συχνά.
Πολτοποιούμε την σάλτσα και την ξαναβάζουμε στο κατσαρολάκι, κρατώντας τη ζεστή.

Το συκώτι

Αλείφουμε το κάθε φέτα συκώτι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σύμφωνα με τις προτιμήσεις, περίπου 4-5' από κάθε πλευρά.
Κόβουμε το συκώτι σε φέτες και το τοποθετούμε σε πιάτο σερβιρίσματος.
Τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα, τους σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ