Πάτρα: Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην 6η ΥΠΕ από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία την Τετάρτη

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 8:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο " Αγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  8:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.

Συγκέντρωση στις 8:00 π.μ. στην πύλη του Νοσοκομείου μας & μετάβαση στην Πλατεία Γεωργίου όπου θα παρευρίσκονται εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας. Θα ακολουθήσει ΠΟΡΕΙΑ στην 6η ΥΠΕ 

ΝΑ ΜΗ ΛΗΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! 

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την ταλαιπωρία και την οικονομική αιμορραγία των ασθενών, την υπερεντατικοποίηση της εργασίας μας, τους καθηλωμένους μισθούς, τις αναστολές εργασίας, τον εμπαιγμό της κυβέρνησης με τη μη ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και την εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων.

Μετά από τρία χρόνια πανδημίας όπου αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ενός ισχυρού Δημόσιου Συστήματος Υγείας, σε αντιδιαστολή με τη μηδαμινή προσφορά του ιδωτικού τομέα υγείας, η κυβέρνηση με το πρόσφατο νομοσχέδιο ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ και η υγεία ως αγαθό μετατρέπεται σε προνόμιο για λίγους. Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι θα προσελκύσει γιατρούς στα δημόσια Νοσοκομεία για την ταχεία εξυπηρέτηση των πολιτών- ΜΕ ΒΑΘΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ- είναι το λιγότερο υποκριτικά διότι εδώ και τριάμισι χρόνια συνειδητά έχει απαξιώσει τα Νοσοκομεία χωρίς να κάνει τίποτα για την υπόστελέχωση και την υποχρηματοδότηση με αποτέλεσμα τη μη λειτουργία χειρουργικών αιθουσών και κλινών ΜΕΘ.

 

Αποτελεί κομβικό στόχο της νεοφιλελευθέρης κυβέρνησης η ιδιωτικοποιήση των Δημόσιων Νοσοκομείων με τη μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, η κατάργηση και συγχώνευση αρκετών Νοσοκομείων όπως εύγλωττα αποτυπώνεται με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού υγείας έτσι ώστε να μετατραπούν σε επιχειρηματικές μονάδες με όσο το δυνατό λιγότερο και φθηνότερο προσωπικό. Αυτό εξηγεί γιατί μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων στην Υγεία ακόμη και εν μέσω πανδημίας από 77.532 τον Μάρτιο του 2020 σε 73.537 τον Σεπτέμβριο του 2022.

 

Γι’ αυτό και μετά την απόφαση του ΣτΕ συνεχίζεται η στοχοποίηση των ανεμβολίαστων Υγειονομικών με την απαράδεκτη δήλωση του υπουργού υγείας περί «κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία» από την εφαρμογή της απόφασης.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ προς όλους τους πολίτες που ζητούν ποιότητα υπηρεσιών και αξιοπρεπείς συνθήκες περίθαλψης στα Δημόσια Νοσοκομεία και στους Συναδέλφους εργαζόμενους σε όλα τα Νοσοκομεία, που αποτελούν τους πυλώνες  του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. & ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 600€

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου & 14ου ΜΙΣΘΟΥ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ Β.Α.Ε. & ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΩΝ ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ 

ΕΝΙΑΙΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ ΜΕ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Διαβάστε επίσης