Γαλλία: Φονική ενέδρα σε βαν που μετέφερε κρατούμενο - Τρεις νεκροί και δύο βαριά τραυματίες

Ο κρατούμενος τράπηκε σε φυγή

Τραγωδία σήμερα στην Γαλλία, όταν ομάδα ενόπλων επιτέθηκε σε αυτοκίνητο της αστυνομίας που έκανε μεταγωγή κρατουμένου.

Η επίθεση έγινε στον σταθμό διοδίων Ενκαρβίλ. Όπως φαίνεται σε πλάνα που τραβήχτηκαν από άλλα αυτοκίνητα και τα οποία ερευνά η αστυνομία, το βαν της αστυνομίας είναι ακινητοποιημένο και στο έδαφος είναι ξαπλωμένοι δύο άνδρες, φρουροί σε φυλακές. Οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν πυροβοληθεί εξ επαφής, ενώ τρεις ακόμα συνοδοί έχουν τραυματιστεί βαριά.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι μετέφεραν έναν κρατούμενο όταν δέχτηκαν την επίθεση από ενόπλους οι οποίοι επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα. Με το ένα, χτύπησαν το βαν της αστυνομίας και το ακινητοποίησαν. Ο Johann Maugé, εθνικός γραμματέας του συνδικάτου αστυνομικών SGP στην περιοχή Eure, εξηγεί τι φέρεται να συνέβη: “Ήρθαν δύο αυτοκίνητα, ένα από τα οποία χτύπησε το φορτηγάκι στο Incarville. Οι άνδρες ήταν οπλισμένοι με ημιαυτόματες καραμπίνες».

Ο κρατούμενος τράπηκε σε φυγή

Σε ένα άλλο βίντεο, που τραβήχτηκε από πούλμαν, οι μασκοφόροι ένοπλοι, φαίνεται να είναι οπλισμένοι με πολεμικά όπλα. Πυροβολούν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και εξαφανίζονται μαζί με τον κρατούμενο. Ο κρατούμενος που μεταφερόταν ήταν ο Mohammed Amra. Έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για απόπειρα δολοφονίας και θεωρείται από τους μεγαλύτερους λαθρέμπορους ναρκωτικών. Το παρατσούκλι του είναι «μύγα».

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να βρει τους ενόπλους και τον δραπέτη. Η επίθεση έγινε στις 11 το πρωί στον σταθμό των διοδίων. Ο Αμρά μεταφερόταν από την Ρουέν στο Εβρέ.

Η τραγωδία αυτή είναι “ένα σοκ για όλους μας” και “θα είμαστε ασυμβίβαστοι” όσον αφορά τους “δράστες”, ανέφερε ο Εμανουέλ Μακρόν στο κοινωνικό δίκτυο X. “Η χώρα μας πενθεί”, δήλωσε ο Eric Dupond-Moretti. υπουργός Δικαιοσύνης.

Η αστυνομία λίγο μετά την επίθεση βρήκε το αυτοκίνητο με το οπoίο διέφυγαν οι δράστες και ήταν απανθρακωμένο. Μία αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ένας από τους δράστες είναι τραυματισμένος. Επισήμως έγινε γνωστό, ότι οι τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που τραυματίστηκαν δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.
Από τους νεκρούς σωφρονιστικούς υπαλλήλους ο ένας ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ η σύζυγος του άλλου περιμένει παιδί.

 

ΠΗΓΗ