Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς θα γίνει η κηδεία της την Δευτέρα

Όλες οι λεπτομέρειες

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι λεπτομέρειες των τελετουργικών έως και την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το βράδυ της Παρασκευής ο βασιλιάς Κάρολος και τα άλλα τρία παιδιά της βασίλισσας θα κρατήσουν 15λεπτη αγρυπνία στο φέρετρό της πριν από την κηδεία της την Δευτέρα, η οποία θα ολοκληρωθεί με δύο λεπτά σιγή σε εθνικό επίπεδο.

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδος) την Δευτέρα στο αββαείο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο προτού η σορός της εκλιπούσας μεταφερθεί για την ταφή της στο κάστρο Ουίνδσορ.

Ιδιωτική τελετή για την ταφή της βασίλισσας θα γίνει στις 19:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Ουίνδσορ, σύμφωνα επίσης με σημερινή ανακοίνωση του παλατιού.

Τι θα συμβεί την ημέρα κηδείας της Ελισάβετ

Το λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ θα ολοκληρωθεί στις 6.30 π.μ., όταν και θα κλείσουν οι πόρτες για να γίνουν οι προετοιμασίες για την κηδεία. Λίγο μετά τις 10.35 το πρωί, το φέρετρο θα μεταφερθεί σε πομπή στην κρατική άμαξα του Βασιλικού Ναυτικού που βρίσκεται έξω από την βόρεια πόρτα.

Στη συνέχεια, η άμαξα θα ξεκινήσει στις 10.44 π.μ., τη διαδρομή προς το Αβαείο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής στο σημείο θα βρίσκονται μέλη του Βασιλικού Ναυτικού και των Βασιλικών Πεζοναυτών. Μετά το φέρετρο της βασίλισσας θα ακολουθήσουν ο βασιλιάς και μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η πομπή θα φτάσει στις 10:52 και το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Αβαείο για τη λειτουργία.

Οι πόρτες στο Αβαείο του Γουέστμινστερ θα έχουν ανοίξει στις 8.00 π.μ., ώστε το εκκλησίασμα να πάρει τις θέσεις του, ενώ αναμένεται συνολικά 2.000 άτομα να συγκεντρωθούν για την κηδεία.

Προσκεκλημένοι αρχηγοί κρατών και εκπρόσωποι της υπερπόντιας κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων ξένων αξιωματούχων της βασιλικής εξουσίας, θα ταξιδέψουν από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Τσέλσι στο Αβαείο. Προς το τέλος της τελετής θα γίνει σιγή δύο λεπτών και θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος. Το φέρετρο θα ακολουθήσουν ο βασιλιάς, η βασίλισσα και μέλη της βασιλικής οικογένειας. Μέλη της βασιλικής οικογένειας θα περπατήσουν με πομπή από το Αβαείο στην Αψίδα του Ουέλινγκτον. Η βασιλική σύζυγος, η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, η Δούκισσα του Σάσεξ και η Δούκισσα του Έσεξ θα ακολουθήσουν με αυτοκίνητο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πομπής θα χτυπάει ο Μπιγκ Μπεν.

Στο Wellington Arch, το φέρετρο θα μεταφερθεί σε μια κρατική νεκροφόρα και θα μεταφερθεί στο Ουίνδσορ. Η πομπή θα σταματήσει στα δυτικά σκαλιά του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου και το φέρετρο θα μεταφερθεί μέσα.

Στις 4 μ.μ. θα ξεκινήσει μια ειδική τελετή και το φέρετρο θα χαμηλώσει στο Βασιλικό Θόλο καθώς ο Κοσμήτορας του Ουίνδσορ θα διαβάζει έναν ψαλμό. Θα ευλογήσει ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ και θα ψαλεί ο εθνικός ύμνος.

Η κηδεία θα είναι εξ’ ολοκλήρου ιδιωτική και θα αποτελέσει μία αυστηρά οικογενειακή υπόθεση. Θα γίνει στις 7.30 μ.μ. τοπική ώρα από τον κοσμήτορα του Ουίνδσορ. Η γη που θα σκορπιστεί πάνω στο φέρετρο θα έχει μαζευτεί από το βασιλικό μαυσωλείο στο Frogmore. Η βασίλισσα θα ταφεί μαζί με τον εκλιπόντα σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο στο Μνημείο του Βασιλιά Γεωργίου VI.

 

ΠΗΓΗ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ