Στο λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας ρυμουλκείται από την Κέρκυρα το Euroferry Olympia-Θα χρειαστεί πολλές ώρες – Αντιδρούν οι συγγενείς των αγνοουμένων

Πιστεύουν ότι οι συγγενείς τους είναι ακόμα ζωντανοί

Στο λιμάνι του Αστακού, στην Αιτωλοακαρνανία, ρυμουλκείται αυτή την ώρα το πλοίο Euroferry Olympia, πέντε ημέρες μετά την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κέρκυρας.

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, σημειώθηκαν εκρήξεις και υπήρξε αναζωπύρωση της φωτιάς στην πλώρη του καραβιού, με αποτέλεσμα τα πυροσβεστικά σκάφη να απομακρυνθούν από το σημείο για λίγα λεπτά, καθώς υπήρχε κίνδυνος μεγαλύτερης έκρηξης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Εκείνη την ώρα, οι διασώστες της ΕΜΑΚ είχαν ολοκληρώσει τις έρευνές τους και δεν βρίσκονταν πάνω στο πλοίο.

Οι συγγενείς των 10 αγνοουμένων επιβατών, που παραμένουν έξω από το Λιμεναρχείο της Κέρκυρας, αντέδρασαν μετά τις ανακοινώσεις ότι το καράβι θα ρυμουλκηθεί στον Αστακό.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, εκτιμούν ότι η επιχείρηση θα διαρκέσει πολλή ώρα γεγονός που σημαίνει ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα θα παγώσουν και οι έρευνες διάσωσης τυχόν επιζώντων.

Οι συγγενείς ζητούν να γίνει ρυμούλκηση του πλοίου στο λιμάνι της Κέρκυρας, που είναι πιο κοντά, καθώς έτσι θα συνεχιστεί το συντομότερο η επιχείρηση διάσωσης.

Πιστεύουν ότι οι συγγενείς τους είναι ακόμα ζωντανοί και περιμένουν με αγωνία ένα καλό νέο για τους δικούς τους ανθρώπους.

 

Euroferry Olympia: Μεταφέρεται στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας - «Εξαντλήθηκαν οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης»

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης