Πυρά στη Γιουβέντους για τη χειρότερη ήττα εδώ και 17 χρόνια

(4-0) από την Τσέλσι

 Σφοδρή κριτική δέχθηκε η Γιουβέντους, για τη χθεσινή-βαριά- ήττα (4-0) από την Τσέλσι, τη βαρύτερη εδώ και 17 χρόνια και τη χειρότερη στο Champions League.

 Οι Ιταλοί, που είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση από την περασμένη -4η-αγωνιστική, παραχώρησαν την πρώτη θέση στον όμιλο 8ο όμιλο στους Λονδρέζους. Το σκορ όμως...ξεπέρασε εκείνα, στις χειρότερες ήττες, από την Μπάγερν στη φάση των ομίλων 2009-10 και τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του 2016-17, για να γίνει η πιο βαριά τους ήττα στην κορυφαία διοργάνωση συλλόγων της Ευρώπης.
 Επίσης είναι η μεγαλύτερη ήττα της «γηραιάς κυρίας» σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας εκείνη -με το ίδιο σκορ (4-0)- στη Serie A από την Ρόμα το Φεβρουάριο του  2004.

 Ο τίτλος της εφημερίδας Tuttosport με έδρα το Τορίνο έγραφε «Shameless» (χωρίς ντροπή)  και αποκάλεσε τη Γιουβέντους «απαρατήρητη»,  η Gazzetta dello Sport: «Μπορείς να χάσεις από την Τσέλσι, αλλά όχι έτσι... να μην ταπεινώνεσαι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό», ενώ η «La Repubblica»  αποκάλεσε «βραδιά βαθιάς οπισθοδρόμησης και ταπείνωσης».

 Δεν ήταν όμως μόνο οι εφημερίδες. Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Γιουβέντους, Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, είπε: «Λίγα μπορούν να σωθούν από μια βραδιά όπως αυτή», ενώ ο πρώην μέσος, Αλέσιο Τακινάρντι, πρόσθεσε: «Αυτή η ομάδα κάνει δύο βήματα μπροστά και μετά 10 πίσω».
 Ο πρώην προπονητής των «μπιανκονέρι», Φάμπιο Καπέλο, είπε ότι ήταν «ένα πραγματικό μάθημα ποδοσφαίρου» και είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν ενδεικτικό των αγώνων των ιταλικών ομάδων στην Ευρώπη, με καμία ομάδα της Serie A να έχει κατακτήσει το Champions League μετά την Ίντερ Μιλάνο το 2009-10.
 «Ίσως πρέπει να μάθουμε από τους Γερμανούς προπονητές να παίζουμε ένα πιο επιθετικό παιχνίδι. Εάν δεν αλλάξουμε τρόπους, θα είναι δύσκολο να φτάσουμε σε ορισμένα επίπεδα», πρόσθεσε.

 Η Γιουβέντους είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Ιταλίας, με 36 τίτλους πρωταθλήματος, αλλά η κατάρρευσή της στο «Στάμφορντ Μπριτζ» υπογράμμισε την πτώση του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.
 Ο Μαουρίτσιο Σάρι οδήγησε τη Γιούβε στον τίτλο της Serie A το 2019-20, αλλά απολύθηκε μετά τον αποκλεισμού  στους «16» του Champions League από την Λιόν.
 Ο διάδοχός του, Αντρέα Πίρλο, άντεξε μια σεζόν αφού αποκλείστηκε από την Πόρτο στην ίδια φάση στην Ευρώπη και στριμώχτηκε στην τέταρτη θέση την τελευταία μέρα της σεζόν του πρωταθλήματος.
 Υπήρξε η ελπίδα ότι η επιστροφή του Αλέγκρι ως προπονητή, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του μετά πέντε συνεχόμενους τίτλους πρωταθλήματος, θα επανέφερε την περηφάνια, αλλά η Γιούβε ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν. Είναι όγδοη στη Serie A μετά από 13 αγώνες, έχοντας υποστεί ντροπιαστικές ήττες από Έμπολι, Βερόνα και Σασουόλο.
 Η ευρωπαϊκή της πορεία θα συνεχιστεί στους «16», αλλά λίγοι περιμένουν, να επαναληφθεί το κατόρθωμα του Αλέγκρι, που οδήγησε την ομάδα του Τορίνο σε δύο τελικούς Champions League, το 2014-15 και το 2016-17.

 «Ξέρουμε ποιες είναι οι αδυναμίες μας και πρέπει να δουλέψουμε στα όρια μας γιατί έχουμε μερικά, είναι άσκοπο να το κρύβουμε. Θα βελτιωθούμε από νύχτες σαν κι αυτές», είπε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ