Αχαϊα: Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ για την αποτροπή πυρκαγιών - Περιπολίες χθες βράδυ και σήμερα από το πρωϊ

 

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Αχαϊα για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιών.

Από χθες το βράδυ γίνονταν περιπολίες σε όλα τα "υποπτα" σημεία, όπως το Δασσύλιο στην Πάτρα, ενώ και σήμερα από το πρωϊ έχει δοθεί εντολή σε περιπολικά και μοτοσυκλετιστές της ΕΛ.ΑΣ να περιοδεύουν σε όλες της περιοχής ευθύνης τους και φυσικά να αναφέρουν άμεσα, οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή τους.  

Πρόκειται για σχέδιο των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή απόψε και θα διαρκέσει τουλάχιστον επτά μέρες και εφαρμόζεται τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στα νησιά. 


Να σημειωθεί ότι από τις 3 Αυγούστου μέχρι σήμερα, η Αστυνομία έχει προχωρήσει 25 συλλήψεις και 188 προσαγωγές για εμπρησμό. Αντίστοιχα, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμου του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 5 Αυγούστου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 28 συλλήψεις για 24 περιπτώσεις πυρκαγιών.


Από τους συλληφθέντες από την Πυροσβεστική, οι 13 κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση και οι 3 για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση. Στη μία περίπτωση επιβλήθηκε ήδη ποινή 5 ετών χωρίς αναστολή, σε άλλη μία επιβλήθηκε 2 χρόνια φυλάκιση και σε μία ακόμη 18 μήνες με αναστολή.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ