Δυτική Αχαΐα: Επεισοδιακό το δημοτικό συμβούλιο - Αποχώρησε η αντιπολίτευση - Διεκόπη για άλλη μέρα

 

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου δυτικής Αχαΐας. 

Πριν από λίγο τελικά διεκόπη, αφού νωρίτερα είχε αποχωρήσει η αντιπολίτευση του Χρήστου Νικολάου.

Μάλιστα αμέσως μετά την αποχώρηση η Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών, εξέδωσε ανακοίνωση εξηγώντας τους λόγους που αποχώρησαν οι σύμβουλοι της παράταξης. 

"Μια εξήγηση για την αποχώρηση μας από το δημοτικό συμβούλιο
Φίλες και φίλοι, πριν από λίγο, η παράταξη μας αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο που λάμβανε χωρα μέσω τηλεδιάσκεψης διότι:
[✔] Ζητήσαμε από τον κ. Μυλωνά να μας απαντήσει - διευκρινίσει αναλυτικά το ΔΤ που αφορούσε τις ζημιές στο Παλάτι του Βασιλιά, στο Λάππα και τις υποτιθέμενες δολιοφθορές.
[✔] Ζητήσαμε ακόμα από τον κ. Μυλωνά να μας απαντήσει - εξηγήσει το ΔΤ που αφορά τις διακοπές νερού στην Κάτω Αχαΐα. Διότι ξεκάθαρα κατηγορούσε την αντιπολίτευση για να καλύψει την δική του ανεπάρκεια.
[✔] Τέλος ζητήσαμε να μας αιτιολογήσει αλλά και να κατανομάσει, τους τουλάχιστον απρεπείς χαρακτηρισμούς σε μέλη της αντιπολίτευσης σε πρόσφατα ΔΤ της δημοτικής αρχής. Το να πετάς λάσπη κ. Μυλωνά δεν είναι πολιτική.
Αντ΄ αυτού ο κ. Μυλωνάς απάντησε εντελώς αόριστα, δεν κατανόμασε, δεν αιτιολόγησε τίποτα και μάλιστα σε μια στιγμή εξωπραγματικής αλαζονείας μας είπε μάλιστα ότι δεν γνωρίζουμε σωστά ελληνικά.
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, έπειτα και από τις μη απαντήσεις του κ. Μυλωνά, αποχωρήσαμε από το συμβούλιο, ως το ελάχιστο που έπρεπε να πράξουμε για να διαφυλάξουμε όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, από την βιομηχανία ψευδών ειδήσεων και προσβολών που εχει στήσει ο κ. Μυλωνάς". 

Μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, αν και υπήρχε πλειοψηφία, ο δήμαρχος έκρινε ότι θα ήταν καλύτερο να επαναληφθεί η συνεδρίαση άλλη μέρα, σε σύντομο πάντως χρονικό διάστημα, καθώς θέματα της συνεδρίασης υπόκεινται σε χρονικούς περιορισμούς. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ