Champions League: Μάχες σε Βουκουρέστι και Ρώμη

 

Με ένα μεγάλο ντέρμπι και μία αναμέτρηση που έχει μεγάλο φαβορί συνεχίζεται απόψε (23/02, 22:00) η φάση των νοκ άουτ αγώνων του Champions League.

Το πιο ενδιαφέρον ματς θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο και συγκεκριμένα στην Νασιονάλ Αρένα του Βουκουρεστίου, όπου η πρωτοπόροι της La Liga Ατλέτικο Μαδρίτης θα υποδεχθεί την Τσέλσι, που με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο της παραμένει αήττητη στην Premier League (4 νίκες και 2 ισοπαλίες).

Στο άλλο ματς, η Μπάγερν, παρότι προέρχεται από δύο άσχημα αποτελέσματα στην Bundesliga είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Λάτσιο, η οποία θα προσπαθήσει στην έδρα της να «κοντράρει» όσο γίνεται την αντίπαλό της για να έχει ελπίδες στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην «Αλιάνζ Αρένα».

Η απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την είσοδο Βρετανών πολιτών στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού είχε αντίκτυπο και στην αλλαγή έδρας του ματς, με τους «ροχιμπλάνκος» να αναγκάζονται να «μετακομίσουν» στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας για να «υποδεχθούν» την Τσέλσι.

Σημαντική απώλεια για του Λονδρέζους αποτελεί ο Τιάγκο Σίλβα που ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού, ενώ στα θετικά νέα είναι η επιστροφή των Κάι Χάβερτς και Κρίστιαν Πούλισιτς.

Η Ατλέτικο, που προέρχεται από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Λεβάντε (ισοπαλία και ήττα), δεν θα έχει στη διάθεσή της τους Γιανίκ Καράσκο, Χοσέ Χιμένες, καθώς και τον Έκτορ Ερέρα που διαγνώστηκε πρόσφατα με κορωνοϊό.

                    Το «πάνω χέρι» η Μπάγερν

Περίπου δύο χρόνια είναι αήττητη στο Champions League η Μπάγερν, η οποία θα επιδιώξει να επεκτείνει απόψε το σερί της και στο «Ολίμπικο» της Ρώμης απέναντι στην Λάτσιο.

Οι Βαυαροί ηττήθηκαν για τελευταία φορά στις 13 Μαρτίου του 2019 από τη Λίβερπουλ με 3-1 στην Allianz Arena και αποκλείστηκαν στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Από τότε, παραμένουν αήττητοι και τον περασμένο Αύγουστο έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου στην Πορτογαλία.

Η Λάτσιο παραμένει μία επικίνδυνη ομάδα, ειδικά στην έδρα της, έστω κι αν δεν θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της εξαιτίας της πανδημίας. Προέρχεται από ένα σερί 8 αήττητων αγώνων στη Serie A και δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα.

Αμφότερες οι ομάδες δεν έχουν σημαντικές απουσίες, με τον Σιμόνε Ιντζάγκι να μην έχει στη διάθεσή του τους μακροχρόνια τραυματίες, Τζάβαν Άντερσον και Λουίς Φελίπε, ενώ ο Χάνσι Φλικ ετοιμάζει τα πλάνα του δίχως προβλήματα.

Αυτό που θα πρέπει να φροντίσει ο τεχνικός της Μπάγερν είναι το πώς θ΄ αντιδράσει η ομάδα του μετά τα δύο σερί άσχημα αποτελέσματα στην Bundesliga μετά την κατάκτηση του Πασγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Κατάρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ