Παναθηναϊκός: Καταθέτει τις τελικές προτάσεις επέκτασης συμβολαίων στους νεαρούς

Που λήγουν το προσεχές καλοκαίρι

Λίγες ώρες πριν το φινάλε του 2020, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να καταθέσει τις τελικές προτάσεις επέκτασης συμβολαίων προς τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαιά τους το προσεχές καλοκαίρι κι από την 1η Ιανουαρίου θ' αποκτήσουν το δικαίωμα να συζητήσουν και με άλλες ομάδες.

Είτε μετά το τέλος της σημερινής (30/12) προπόνησης, είτε μετά την αυριανή (31/12) ο γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Πιέρ Ντρεοσί, θα καταθέσει ξεχωριστά στους Βασίλη Ζαγαρίτη, Βασίλη Ξενόπουλο, Νίκο Χριστογεώργο και Δημήτρη Καραγιάννη εγγράφως τις τελικές προτάσεις του «τριφυλλιού» για επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2024.

Από εκεί και πέρα από αύριο (31/12) το μεσημέρι θα ξεκινήσει σερί ραντεβού με τους εκπροσώπους κάθε παίκτη ξεχωριστά, προκειμένου να γίνει η τελική διαπραγμάτευση επί των προτάσεων του Παναθηναϊκού.

Αντίστοιχη συζήτηση θα γίνει τις προσεχείς ώρες και με την πλευρά του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, μολονότι το δικό του συμβόλαιο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, καθώς οι «πράσινοι» θέλουν να «δέσουν» (και) τον 19χρονο μέσο, με νέο πολυετές που θα περιλαμβάνει καλύτερες αποδοχές.

Εκτός όλων των άλλων, ο Παναθηναϊκός είχε κι (ακόμη) ένα σοβαρό λόγο, για να καταθέσει τις συγκεκριμένες -τελικές- προτάσεις πριν απ’ την 1η Ιανουαρίου. Τα τροφεία των παικτών, καθώς άπαντες είναι κάτω των 23 ετών.

Για να έχουν δικαίωμα οι «πράσινοι» να διεκδικήσουν τα τροφεία εκπαίδευσης κάθε παίκτη (σε περίπτωση που δεν συμφωνήσουν και δεν παραμείνουν μετά το καλοκαίρι στο ρόστερ, φεύγοντας για το εξωτερικό), όφειλαν να καταθέσουν τις τελικές προτάσεις τους έως 31/12, ούτως ώστε να είναι «καλυμμένοι» βάση κανονισμού για το χρονικό διάστημα 6 μηνών και μίας ημέρας, που προβλέπεται από τη FIFA.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ