Σάκκαρη: Μπορώ και σε κλειστό γήπεδο

 

Η Μαρία Σακκάρη νίκησε χθες την Ελίνα Σβιτόλινα στο τουρνουά της Οστράβα και προκρίθηκε θριαμβευτικά στον τρίτο προημιτελικό της για φέτος, απέναντι στην πρώτη αθλήτρια του ταμπλό και Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη.

«Προφανώς, κερδίζοντας μία παίκτρια όπως η Ελίνα αλλά κυρίως ο τρόπος που έπαιξα, νομίζω ότι είναι πράγματα που με έκαναν πιο χαρούμενη», δήλωσε για τη δέκατη νίκη της καριέρας της απέναντι σε μια αθλήτρια του Top-10 στον κόσμο.

«Νομίζω ότι παίζοντας με αυτόν τον τρόπο αποκτώ περισσότερη αυτοπεποίθηση. Και φυσικά, η κατάκτηση ακόμη μίας νίκης επί μίας αθλήτριας του Top-5 είναι πολύ σημαντική για μένα», πρόσθεσε η Σάκκαρη, που εκτός από την Οστράβα έπαιξε φέτος προημιτελικούς στην Αγία Πετρούπολη και στο Western & Southern Open.

«Όταν άρχισα την καριέρα μου, είχα ανθρώπους που μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να παίξω σε εσωτερικούς χώρους. Νομίζω ότι ήταν μεγάλο λάθος να τους ακούω. Τώρα το απέδειξα: Έχω φτάσει να διεκδικώ έναν ημιτελικό σε κλειστό γήπεδο, έχω κερδίσει πολύ καλές παίκτριες στην Αγία Πετρούπολη και εδώ», τόνισε.

«Έχω αναπτύξει το παιχνίδι μου με τέτοιο τρόπο, ώστε τώρα να μπορώ να είμαι επικίνδυνη και σε εσωτερικούς χώρους. Το σερβίς μου είναι δυνατό και παίζω λίγο πιο επιθετικά. Είμαι πολύ χαρούμενη, απέδειξα σε αυτούς τους ανθρώπους ότι έκαναν λάθος», πρόσθεσε η 25χρονη αθλήτρια.

«Θεωρώ ότι άρχισα πολύ καλά, ήξερα ακριβώς τι έπρεπε να κάνω και το έκανα καλά. Εντάξει, ίσως κάποιες στιγμές αυτού του αγώνα να ήταν καλύτερες, αλλά γενικά νομίζω ότι το σερβίς μου, οι επιστροφές μου, ακόμη και τα ανεβάσματά μου ήταν αρκετά επιτυχημένα», συμπλήρωσε η Σάκκαρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ