Δυτική Αχαΐα: Φωτιές σε Σαγέικα - Χαϊκάλι - Μαζαράκι - Στάχτη 100 στρέμματα καλλιέργειας και αγροτικών εκτάσεων - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

 

Στο έλεος των πυρκαγιών χθες η δυτική Αχαΐα με το μεγαλύτερο μέτωπο στα Σαγέικα προς Λιμνοχώρι, να καίει 100 στρέμματα αγροτικής έκτασης και καλλιεργειών. 

"Το ευτύχημα ήταν ότι δεν καταστράφηκαν περιουσίες και δεν κάηκαν ζώα", λεει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου δυτικής Αχαΐας Κ. Ταπεινός, συνεχίζοντας οτι "τα προβλήματα λόγω των δυνατών ανέμων ήταν πολύ μεγάλα" και κατέληξε τονίζοντας: "τα καταφέραμε να μην έχουμε σημαντικές ζημιές, χάρη στην άμεση και έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της άριστης συνεργασίας με εμάς και τους εθελοντές μας του ΣΕΔΙΠ αλλά και κατοίκων της περιοχής". 

Κι ενώ η φωτιά στο μέτωπο των Σαγείκων που κατάφερε να φτάσει μέχρι τους ... Αγίους Αποστόλους, ήταν σε ύφεση, στις 2πμ μετά τα μεσάνυχτα, ξεσπάει φωτιά στο Χαϊκάλι. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική με 4 οχήματα και ο άνδρες και η πολιτική προστασία με τους εθελοντές του ΣΕΔΙΠ και κατάφεραν να σβήσουν έγκαιρα τη φωτιά. Πρόλαβε όμως να κάψει 100τμ γεωργικής έκτασης. Λίγο νωρίτερα στις 23:55 ξεσπάει φωτιά στο Μαζαράκι προς Αυγρέικα. Εκεί πήγαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με 8 άνδρες, ενώ η φωτιά έκαψε λίγα στρέμματα γεωργικής έκτασης. 

Το μεγάλο μέτωπο που ξεκίνησε από τον επαρχιακό δρόμο Σαγείκων - Λιμνοχωρίου, βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας που συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση. 

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στα Σαγέικα - Κλειστός ο δρόμος προς Λιμνοχώρι - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ