ΣΥΡΙΖΑ: Με 110 "ναι" νέος γραμματέας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

ΕΞΕΛΕΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Με 110 ψήφους υπέρ, 29 λευκά και 1 άκυρο εξελέγη νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από την κεντρική επιτροπή του κόμματος, η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της πριν από λίγο.

Οι 110 ψήφοι υπέρ Τζανακοπουλου ήταν σε σύνολο 140 ψηφισάντων ενώ η Κεντρική Επιτροπή αριθμεί 151 μέλη. 

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από το περιβάλλον των "53", ορισμένα "λευκά" ψηφοδέλτια προέρχονταν από τη δική τους τάση και δεν αφορούν διαφωνία στο πρόσωπο του νέου γραμματέα, αλλά διαμαρτυρία" για τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Διαφωνία Φίλη με Τσίπρα για το "μαξιλάρι"

Νωρίτερα, όπως μετέδιδε το Capital.gr, κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής, στις τοποθετήσεις τους τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έριξαν άλλο λάδι στην εσωκομματική φωτιά, ωστόσο αίσθηση προκάλεσαν τοποθετήσεις στελεχών όπως του Ν. Παππά και του Ν. Φίλη,  με τις οποίες διαφώνησαν για την αποστροφή Τσίπρα, κατά την ομιλία του προηγουμένως, ότι "μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για το μαξιλάρι" που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ.

Στη (διαχρονική) διαφωνία του επιμένει ο Νίκος Παππάς, δηλώνοντας από βήματος της Κεντρικής Επιτροπής: "Η κυβέρνησή μας πλήρωσε το γεγονός ότι δεν ήμασταν ένα ισχυρό και ρωμαλέο κόμμα. Το 'μαξιλάρι' θα μπορούσε να ήταν μικρότερο, αν ήμασταν εκτός μνημονίων".

Παρότι μόνο εσωκομματικός σύμμαχος του Ν. Παππά και των "προεδρικών" δεν λογίζεται, διαφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα για το "μαξιλάρι" εξέφρασε ο Νίκος Φίλης: "Μαζέψαμε περισσότερα από τον μνημονιακό στόχο. Ποιος αποφάσισε να βυθίσουμε την ανάπτυξη; Το κόμμα δεν το αποφάσισε. Αυτό είχε εκλογικό κόστος. Η απάντηση που έχει δοθεί δεν είναι πειστική. Όχι να υπερηφανεύομαστε", είπε ο πρώην υπουργός Παιδείας, απαντώντας ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο άμεσα ενδιαφερόμενος πάντως, Ευκλείδης Τσακαλώτος παρότι έλαβε τον λόγο, τήρησε... εύγλωττη σιωπή στους διαξιφισμούς για το περιβόητο "μαξιλάρι" των 37 δισ., χωρίς να σηκώσει το γάντι των διαφωνιών. 

Ο επικεφαλής των "53" και τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ενωτικός μεν αλλά με σαφείς αιχμές για όσους εκ των προεδρικών μιλούσαν για "εκκρεμότητες" και "θολοκουλτουριάρηδες", αναφερόμενοι στην εσωκομματική αντιπολίτευση. 

Ζήτησε να συνεδριάζουν τα όργανα και να γίνει αντιληπτό ποιο κομματικό όργανο αποφασίζει τι, καθώς και να μην ακολουθηθεί απέναντι στην κυβέρνηση η λογική του ώριμου φρούτου. 

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ