Πάτρα: Ο κορονοϊός "χτυπά" την οικονομική ζωή της πόλης - Κάθετη πτώση σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής - Τι λέει στο tempo24.news o Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ

"ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι Πατρινοί περιορίζουν στις άκρως απαραιτητες τις μετακινήσεις και τις εξόδους τους μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των 21 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊου, συνταξιδιώτες του 66χρονου συνταξιούχου εκπαιδευτικού από την Αμαλιάδα που νοσηλεύεται διασωληωμένος στη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Παναγία η Βοήθεια" στο Ρίο.

Η εξέλιξη αυτή είχε ώς αποτέλεσμα οι πολίτες να θορυβηθούν και να αποφεύγουν από τις πρώτες κιόλας ώρες των επίσημων ανακοινώσεων από τον εκπρόσωπο του ΥΠουργείου Υγείας, Λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόρδα, τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους, μεταξύ αυτών καφέ, εστιατόρια, ταβέρνες κλπ.

Πάτρα: Κλείνουν επιχειρήσεις για απολύμανση-Ελάχιστος κόσμος κυκλοφορεί-Ο κορονοϊός χτυπά την οικονομική ζωή της πόλης

Ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου μιλώντας στο tempo24.news, κάνει λόγο για  "οικονομική καταστροφή". Επεσήμανε πως χθες πρώτη ημέρα των άσχημων νέων για την περιοχή, "η πτώση του τζιρου στα καταστήματα εστιάσης και υγειονομικου ενδιαφέροντος κυρίως στην Πάτρα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, ανήλθε στο 50%". Δύσκολες θα είναι για τους επιχειρηματίες του κλάδου και οι επόμενες ώρες και ημέρες, μετά και τη μεσηβρινή πληροφόρηση για 14 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

2121436.jpg

(ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΚΕΑΝΑ)

Κορωνοϊός: 14 νέα κρούσματα - Διασωληνώθηκε ο 66χρονος στην Πάτρα

Αναλυτικά, από τον έλεγχο των επιβατών του λεωφορείου στο οποίο επέβαινε και ο 66χρονοςστην εκδρομή στους Αγίους Τόπους, βρέθηκαν 11 άτομα θετικά στον κορονοϊό και τρία ακόμη άτομα από τις επαφές τους. Είναι μία αναμενόμενη διασπορά μέσα σε έναν κλειστό χώρο (λεωφορείο), τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας των νοσούντων, ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε ως “σοβαρή” αυτή του ασθενή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, ο οποίος όπως τόνισε διασωληνώθηκε σήμερα το πρωί και λαμβάνει ειδική θεραπεία από ομάδα λοιμωξιολόγων της Πάτρας. Η υγεία των υπολοίπων είναι σταθερή και παρουσιάζουν ήπια ή ελαφρά συμπτώματα.

Κορωνοϊός: Αχαΐα - Ηλεία - Ζάκυνθος - Κλειστά τα σχολεία και άλλα μέτρα για δύο ακόμη εβδομάδες - Στα 45 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Την ίδια λόγω κορονοϊού και στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων, ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Πάτρα κλείνουν, προκειμένου να απολυμανθούν οι χώροι τους.456_5_0.jpg

kleinoyn_epixeirhseis.png

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ