Ερντογάν: Αν η βόρεια Συρία δεν «καθαρίσει» από τρομοκράτες σε 150 ώρες, θα το κάνουμε μόνοι μας

 

Η Τουρκία θα «καθαρίσει» τους τρομοκράτες από τη συνοριακή περιοχή της Συρίας εάν η Ρωσία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας του Σότσι, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Βάσει της συμφωνίας, που εκπονήθηκε την Τρίτη από τον Ερντογάν και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία και σύροι συνοριοφύλακες πρόκειται να απομακρύνουν τους μαχητές της YPG σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα. Η Άγκυρα θεωρεί την YPG τρομοκρατική οργάνωση.

«Αν η βόρεια Συρία δεν “καθαρίσει” από τους τρομοκράτες σε 150 ώρες (από τις 12:00 ώρα Ελλάδας της 23ης Οκτωβρίου), τότε η Τουρκία θα το κάνει μόνη της», τόνισε ο Ερντογάν.

«Αναμένουμε από τον κόσμο να σεβαστεί τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλειά της και να υποστηρίξει τα σχέδιά της για να εξασφαλίσει την επιστροφή των Σύρων προσφύγων», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης την προηγούμενη απειλή του ότι θα «ανοίξει τις πύλες» στους πρόσφυγες για να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη, αν οι ευρωπαϊκές χώρες δεν υποστηρίξουν τα σχέδια της Άγκυρας για την εγκαθίδρυση «ασφαλούς ζώνης» στη βορειοανατολική Συρία, όπου θέλει να επανεγκαταστήσει τους σύρους πρόσφυγες οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία.

Πηγή: dailysabah, ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ