Αχαΐα: Οικογένεια εντόπισε μια νεκρή χελώνα ...Το βράδυ όμως, συνέβη κάτι απίστευτο που έφερε χαμόγελα! ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΤΗς ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑΣ

Μια νεκρή χελώνα,  ξεβράστηκε χθες το απόγευμα στην παραλία της Λακκόπετρας. Η οικογένεια του Πατρινού μηχανικού Γιάννη Πετρόπουλου, την εντόπισε και ειδοποίησε τις αρχές για την απομάκρυνσή της. Τα μέλη της οικογένειας, είχαν μια θλίψη στα πρόσωπά τους. Η εικόνα της νεκρής χελώνας, επηρέασε τα παιδιά που ρωτούσαν ΓΙΑΤΙ; Άλλωστε, έχουν ακούσει για τα περιστατικά αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι θαλάσσιες χελώνες και τα ερωτήματα ήταν πολλά. Μέχρι ένα βράδυ... που πήγαν πάλι στην παραλία της Λακκόπετρας... 

Εκείνο το βράδυ, η οικογένεια του Γιάννη Πετρόπουλου, συνάντησε μικρά χελωνάκια έτοιμα για το μεγάλο θαλασσινό τους ταξίδι. Προσπαθούσαν να βγουν από την άμμο να φτάσουν στη θάλασσα και οι πέτρες τα εμπόδιζαν. 

Τα παιδιά, σιγά σιγά, καθάριζαν το δρόμο στα μικρούλια για να μπορούν να βρουν το προορισμό τους...

Η οικογένεια παρέμεινε στην παραλία μέχρι αργά το βράδυ, ώστε τα χελωνάκια να μπουν στο νερό. Με φροντίδα και προσοχή που συγκινούσε τα παιδιά βοηθούσαν τα μικρούλια να μη βρουν στο δρόμο τους εμπόδια. "Ένα "μάθημα" στην παραλία ήταν ό,τι καλύτερο... από το να βλέπουν τηλεόραση, ή να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια", μας μετέφερε ο Πατρινός μηχανικός Γιάννης Πετρόπουλος. Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα. Ήταν η πρώτη τους εμπειρία, για την οποία όπως μας μετέφερε ο πατέρας τους, έψαξαν αργότερα, να μάθουν περισσότερα. Και που ξέρετε; Μπορεί να γεννήθηκε μια νέα μαγιά εθελοντών! 

Διαβάστε επίσης