Κορυφώνεται ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου - Πλήθος πιστών στο Γηροκομείο στην Πάτρα

Η Ιερά Μονή επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων

Λαμπρός είναι ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στην Πάτρα.

Με επίκεντρο την Ιερά Μονή του Γηροκομείου στην Πάτρα, αλλά και σε ολόκληρη την περιφέρεια, στους Ναούς, τα Μοναστήρια, τα Παρεκκλήσια και τα Κοιμητήρια που είναι αφιερωμένα στην Παναγία, κορυφώνονται σήμερα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την μεγάλη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Για την διευκόλυνση των εκατοντάδων προσκυνητών η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας έχει προβεί σε αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Γηροκομειό, ενώ το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας πραγματοποιεί αυξημένα δρομολόγια.

Η Μονή πήρε το όνομα από το γηροκομείο που διατηρούσε στους χώρους της και από εκεί έμεινε και ως προσωνύμιο στην θαυματουργή εικόνα του 4ου αιώνα μ.Χ. ως Παναγία Γηροκομίτισσα, η παρηγοριά των ηλικιωμένων και όχι μόνο.

Πανηγυρίζει τον 15αυγουστο περιφέροντας ακόμη και τον επιτάφιο της Παναγίας στους χώρους της Μονής, όπως επίσης τιμά ιδιαιτέρως τον κτήτορά της Άγιο Μεγαλομάρτυρα Αρτέμιο ο οποίος τυγχάνει και προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Παναγία η Γηροκομήτισσα, η Γηροκόμος της Πάτρας αποτελεί από τα αρχαιότερα χριστιανικά προσκυνήματα της Ελλάδος.

Ανά τους αιώνες λειτουργούσε κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα εκεί γηροκομείο όπου φρόντιζαν τους γηραιούς συνανθρώπους που δεν είχαν απογόνους να τους φροντίσουν, η Παναγία πάντα τους συντρόφευε και ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την ζωή τους.

Διαβάστε επίσης