Αιγιάλεια: Νέο μπαράζ εμπρησμών σε σωρούς σκουπιδιών - Εκρηκτική κατάσταση - Κινητοποίηση σήμερα κατοίκων και φορέων

στην Ακράτα

Σε αλλεπάλληλα περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιών στους σωρούς σκουπιδιών που παραμένουν αμάζευτα εδώ και μήνες σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Αιγιαλείας, κλήθηκαν να επέμβουν σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news,  άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, σήμερα τα ξημερώματα. 

Ειδικότερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν σε διάφορα σημεία, μεταξύ των οποίων η Ροδοδάφνη, η  Άκολη και τα Σελιανίτικα.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογα περιστατικά είχαν καταγραφεί στα τέλη Ιουλίου, τόσο στην πόλη του Αιγίου όσο και στην περιφέρεια. Τότε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, έκανε λόγο για ομάδα εμπρηστών και όχι για αναφλέξεις στα "παρατημένα" σκουπίδια.

 Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών και η επί σειρά μηνών παραμονή των απορριμμάτων σε κάδους και δρόμους, έχουν διαμορφώσει ένα εκρητικό μείγμα και αποτελούν υγειονομική βόμβα για τη δημόσια υγεία, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Αιγιαλείας.  

Σήμερα στο δρόμο βγαίνουν οι κάτοικοι και φορείς της Ανατολικής Αιγιάλειας, στην Ακράτα, με συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει στα φανάρια της Παλαίας Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου.

Αυτό που ζητούν είναι. 

• ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΟΥ & ΥΠΕΡΚΟΡΕΣΜΕΝΟΥ ΧΥΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ

• ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

• ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΛΛΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

• ΟΡΙΣΤΙΚΗ & ΒΙΩΣΙΜΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΑΜΕ

• ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόσφατα εγκρίθηκαν, μετά από πολυετείς αγώνες, οι οριστικές μελέτες και ο αναβαθμισμένος προϋπολογισμός (ύψους 33.000.000€) του νέου αποχετευτικού έργου.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΛΥΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Υπενθυμίζεται πως η αποκομιδή των απορριμμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για συγκέντρωση τουλάχιστον 2.000 τόνων που μεταφέρονται άμεσα με ειδικά οχήματα στην Κοζάνη. 

Διαβάστε επίσης