Απομάκρυναν απορρίμματα από τη Μαρίνα της Πάτρας

Περισυλλογή, ανάσυρση και απομάκρυνση απορριμμάτων από τη Μαρίνα της Πάτρας από  μέλη του Καταδυτικού Κέντρου «Ionian Divers», έγινε σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2022 με τίτλο «Δες το Σφαιρικά», που διοργανώνουν το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Πατρέων μαζί με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

1654335293831.jpg

Παρών, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στη Μαρίνα ήταν ο Αντιδήμαρχος Νίκος Ασπράγκαθος ο οποίος σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης είπε: 

«Αρχίζει η εβδομάδα Περιβάλλοντος. Η σημερινή δράση αφορά την ανάσυρση αντικειμένων από το βυθό της Μαρίνας από τους δύτες του «Ionian Divers» τους οποίους και ευχαριστούμε για την εθελοντική τους προσφορά. Το θαλάσσιο περιβάλλον είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη ζωή και την επιβίωση των μελλοντικών γενιών. Κάθε χρόνο παγκοσμίως, δέκα εκατομμύρια τόνοι απορρίμματα βρίσκονται στη θάλασσα και αυτό κυρίως οφείλεται σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτό πρέπει να αναστραφεί. Εμείς διεκδικούμε να ληφθούν μέτρα ώστε να περιοριστεί η ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος γιατί τα απορρίμματα, ιδιαίτερα τα πλαστικά, καταλήγουν, μέσω των ψαριών, στη διατροφική αλυσίδα με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων αλλά και της θαλάσσιας ζωής.

Η σημερινή δράση έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει όλους μας ώστε να αλλάξουμε και συνήθειες και να μην απορρίπτουμε απόβλητα στη θάλασσα». 

1654335293806.jpg

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ