Η Ναυπακτία μετρά τις πληγές της - Ο Δήμος θα ζητήσει να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (ΦΩΤΟ)

Δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις

Την ώρα που οι κάτοικοι του Πλατανίτη και της Παλαιοπαναγιάς Ναυπάκτου μετρούν τις πληγές τους από την χθεσινοβραδινή πλημμύρα ο καιρός δείχνει και πάλι να αγριεύει.

Πολλές οικογένειες αυτή τη στιγμή βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους τα οποία πλημμύρισαν. Σε αρκετά έχουν καταστραφεί τα πάντα. Έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, ρούχα δεν έχει μείνει τίποτα από την καταστροφική μανία της φύσης. Οι ένοικοι με την βοήθεια φίλων  τους έχουν βγάλει τα πράγματά τους όλα στις αυλές μήπως καταφέρουν να περισώσουν κάτι.

Γκαράζ έχουν επίσης πλημμυρίσει όπου μέσα βρίσκονται αυτοκίνητα που έχουν σχεδόν σκεπαστεί από το νερό, όμως δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν οι πόρτες. Έχουν επίσης πλημμυρίσει αποθήκες με γεωργικά μηχανήματα στην Μακύνεια και στην Ρίζα, ζώα έχουν πνιγεί, κηπευτικά έχουν θαφτεί κάτω από τη λάσπη.

Μια οικογένεια στην Παλαιοπαναγιά κινδύνευσε όταν αντιλήφθηκε ότι το νερό είχε ανέβει επικίνδυνα μέσα στο σπίτι. Την τελευταία στιγμή κατάφεραν να βγάλουν τα δυο μικρά παιδιά τους έξω από το σπίτι.

Η μανία της φύσης ήταν τόσο μεγάλη που δίπλα από το εν λόγω σπίτι ήταν τοποθετημένο πάνω σε μια βάση ένα βαρύ κοντέινερ που όμως παρασύρθηκε από το νερό και βρέθηκε πάνω σε μια τσιμεντένια ράμπα.

Τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν στις  αυλές πλημμύρισαν και οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν να τα μετακινήσουν.

Μέχρι αργά το μεσημέρι σήμερα δεν είχε αποκατασταθεί η υδροδότηση σε πολλά τμήματα της πληγείσας περιοχής αφού οι σωλήνες ύδρευσης παρασύρθηκαν από τα νερά και οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΝ προσπαθούν να δώσουν και πάλι νερό στα σπίτια προκειμένου οι άνθρωποι να πλύνουν τις λάσπες.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός από την ώρα που έγιναν οι πλημμύρες και προσπαθεί να κάνει απάντληση από όλα τα σπίτια. Όλα τα οχήματα βρίσκονται στη διάθεση των κατοίκων ενώ την πολύτιμη βοήθεια τους προσφέρουν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Πάτρας που έχουν κληθεί από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Με 10 άτομα και τρεις αντλίες βγάζουν νερά από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις.

Οι κάτοικοι είναι απελπισμένοι και τονίζουν ότι ποτέ δεν θυμούνται άλλη τέτοια καταστροφή. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι αιτία του κακού είναι τα φραγμένα ρέματα σε Παλαιοπαναγιά και Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου.

Η καταγραφή των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα και ο δήμος θα ζητήσει να κυρηχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε εικόνες από τις ζημιές ΕΔΩ

Πηγή-aixminews

Διαβάστε επίσης