Πάτρα: Συνεχίζονται οι εργασίες στο έργο στο Παλαιό Αρσάκειο

Το νέο διοικητικό και δημαρχιακό μέγαρο της Πάτρας κατασκευάζεται, με τις εργασίες να βρίσκονται στην κορύφωση τους.

Μιλάμε για το έργο στο Παλαιό Αρσάκειο της Πάτρας, σε ένα από τα μεγαλύτερα, επιβλητικότερα και ομορφότερα κτίρια της αχαϊκής πρωτεύουσας, το οποίο ήταν για πολλά χρόνια εγκαταλειμμένο και παίρνει ζωή.

Το Παλαιό Αρσάκειο είναι ένα από τα κτίρια αυτά που χαρακτηρίζουν και αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της Πάτρας, έχοντας πίσω του μία μεγάλη ιστορία που συνδέεται με την ιστορία αυτής της πόλης. Είναι ένα κτίριο που ανήκει στην δημοτική περιουσία και είναι αναγκαίο να μείνει στην πόλη.

Πάνω σε αυτή τη συλλογιστική ο δήμος αποφάσισε να μετατρέψει το Παλαιό Αρσάκειο στο νέο του διοικητικό του κέντρο, στεγάζοντας εκεί το σύνολο σχεδόν των δημοτικών του υπηρεσιών και τις αντιδημαρχίες. Στο ανακαινισμένο κτίριο θα μετακομίσει και το γραφείο του δημάρχου μαζί με τη γραμματεία του.

Το Παλαιό Αρσάκειο θα μετατραπεί με λίγα λόγια στο νέο διοικητικό κέντρο του δήμου, έχοντας ταυτόχρονα και τον ρόλο του δημοτικού μεγάρου. Με βάση την τεχνική έκθεση που έχει συντάξει η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής του έργου του δήμου, η κατανομή των δημοτικών υπηρεσιών θα γίνει έως εξής:

Στο ημιυπόγειο θα πάει στεγαστεί το αρχείο της πολεοδομίας, η αίθουσα συνεδριάσεων και η διεύθυνση Προσόδων. Στο ισόγειο του παλιού σχολείου θα εγκατασταθεί η διεύθυνση έργων (τεχνικές υπηρεσίες), στον πρώτο όροφο η διεύθυνση του Πολεοδομικού Σχεδιασμού, ενώ στον δεύτερο όροφο θα μετακομίσει η διεύθυνση οικονομικής διαχείρισης, διοίκησης και προμηθειών.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ