Πώς θα "χτίζεται" το αφορολόγητο -Τι προβλέπει απόφαση της Παπανάτσιου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ η απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, για το "χτίσιμο" του αφορολόγητου το 2019.

Όπως προκύπτει από την απόφαση, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώνουν με ηλεκτρονικά μέσα αποδείξεις για το ίδιο ποσοστό του εισοδήματός τους, όπως τα προηγούμενα χρόνια, παρά τις σκέψεις που υπήρχαν για αύξησή του.

Συγκεκριμένα, το 10% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, το 15% για εισόδημα 10.000 έως 30.000 ευρώ και το 20% για μεγαλύτερα ποσά (οι συντελεστές αυτοί ισχύουν κλιμακωτά).

Και φέτος θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις για συγκεκριμένες ομάδας από την υποχρέωση να συγκεντρώνουν με ηλεκτρονικά μέσα αποδείξεις.

Η απόφαση της Κ. Παπανάτσιου

Άρθρο 1

Για να διατηρηθεί η μείωση φόρου σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4172/2013, ο φορολογούμενος απαιτείται να πραγματοποιήσει δαπάνες απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ε.Ο.Χ., οι οποίες να έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, δηλαδή κάρτες και μέσα πληρωμής με κάρτες, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών Παροχών Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010 [(νυν. ν. 4537/2018) (μεταφορά πίστωσης, εντολές άμεσης χρέωσης, πάγιες εντολές)], και διενεργούνται μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), ηλεκτρονικού πορτοφολιού (e-wallet) κ.λπ., το ελάχιστο ποσό των οποίων προσδιορίζεται ως ποσοστό του φορολογητέου εισοδήματος του, σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ