Χιμένεθ: «Ο Ουζουνίδης έχει τον απόλυτο σεβασμό μου»

Την παρεξήγηση που δημιουργήθηκε γύρω από τις δηλώσεις του στο τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, έσπευσε να διευθετήσει ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο προπονητής της ΑΕΚ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει θέμα φυσικής κατάστασης, κάτι που αρκετοί μετέφρασαν ως αιχμή για τον προκάτοχό του, Μαρίνο Ουζουνίδη.

Στις καθιερωμένες δηλώσεις του στην κάμερα της NOVA, πριν από το ματς με τον Απόλλωνα (23/2, 19:30, Novasports 2), και χωρίς να ερωτηθεί, ο Χιμένεθ αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει πως δεν υπήρχε το παραμικρό υπονοούμενο για τον πρώην τεχνικό της Ένωσης:

«Υπήρξαν κάποια άτομα που βάλανε στο στόμα μου κάποια λόγια που δεν έχω πει. Διάβασαν τις σκέψεις μου χωρίς να ξέρουν τι είπα εγώ. Σε αυτό που είπα ότι στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης σε σχέση με το πρώτο. Εγώ μιλάω πάντα για την ομάδα μου και δε μιλάω για το παρελθόν. Έχω αποδείξει τον σεβασμό μου στον προηγούμενο συνάδελφό μου, ποτέ στη ζωή μου δεν έχω μιλήσει για συνάδελφο μου με τρόπο που να δείχνω ότι δεν τον σέβομαι. Ο Ουζουνίδης έχει τον απόλυτο σεβασμό μου, δεν βγήκε ποτέ από το στόμα μου κάτι αρνητικό».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στη βαριά ήττα (4-1) από τον Ολυμπιακό, που έβγαλε την ΑΕΚ εκτός διεκδίκησης (και) της δεύτερης θέσης, τόνισε: «Το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Αν κάνεις κάποια λάθη με μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό και δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες, τότε πληρώνεις τα λάθη σου. Θα ήθελα να μιλήσω για κάτι συγκεκριμένο. Όλος ο κόσμος μιλάει για το αποτέλεσμα και δυστυχώς αυτό μένει. Η ιστορία γράφει ότι χάσαμε 6-0 και κανείς δεν λέει γιατί χάσαμε έτσι. Στο πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσαμε να προηγηθούμε 0-3. Δεχτήκαμε γκολ στο 50ο λεπτό και είναι φυσιολογικό να δεχθείς γκολ κάποια στιγμή από μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Μέχρι το 82’ το σκορ ήταν 2-1 και η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει αποδείξει ότι μέχρι το 95’ μπορεί να γυρίσει ένα παιχνίδι. Αυτή είναι η αναφορά μου σε ότι έχει να κάνει με τη φυσική κατάσταση. Θα προσπαθήσω η ομάδα να παίξει με την ίδια ένταση που έπαιξε στα πρώτα 45 λεπτά και στο επόμενο παιχνίδι».

Για την μη χρησιμοποίηση του Νέναντ Κρίστιτιτς, που προκάλεσε γενική έκπληξη, ο Χιμένεθ εξήγησε: «Τους υπολογίζω όλους, αλλά πέρυσι ήμασταν πρωταθλητές και ο Γαλανόπουλος έπαιζε. Ο Κρίστιτσιτς είναι ένας σημαντικός παίκτης και είμαι πεπεισμένος ότι θα μας βοηθήσει. Αλλά επέλεξα τον Γαλανόπουλο και είναι μια απόφαση τεχνική, του προπονητή».

Για τους δύο τελευταίους μήνες της σεζόν και την έλλειψη κινήτρου στο πρωτάθλημα, είπε: «Έχουμε σημαντικούς στόχους για τους οποίους πρέπει να δώσουμε μάχη. Εγώ πάντα αυτό λέω. Ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Αλλά ένας επαγγελματίας πρέπει να ψάχνει ένα, τη νίκη. Και πρέπει να σεβόμαστε το ίδιο τον ΠΑΟΚ και τον Απόλλωνα. Όταν είσαι ικανός να παίξεις δυνατά σε κάθε ματς και με την ίδια ταπεινότητα, τότε είσαι μεγάλη ομάδα. Ξέρουμε ότι η ομάδα δεν έχει πάει τόσο καλά όσο θα μπορούσε θα πρέπει να κάνουμε μια έξτρα προσπάθεια».

O πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, Εζέκιελ Πόνσε, τόνισε από την πλευρά του: «Όλοι όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα ξέρουμε ότι όποτε μπαίνουμε σ΄ένα ματς οφείλουμε να κερδίζουμε. Δεν έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης μου. Αισθάνομαι πολύ καλά στην ΑΕΚ και θέλω να βοηθήσω την ομάδα και τον εαυτό μου. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον. Εάν αποφάσιζα μόνος μου, θα έλεγα ότι δεν έχω κάτι εναντίον της ΑΕΚ, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εάν συνεχίσω εδώ και την επόμενη χρονιά, εγώ θα είμαι ο ίδιος. Για τη θέση του πρώτου σκόρερ είναι πολύ ωραίος ο ανταγωνισμός μας με τον Κουλούρη και θα ήθελα να τον συγχαρώ. Ελπίζω να συνεχίσουμε και οι δύο να σκοράρουμε και να βοηθάμε τις ομάδες μας».

Δηλώσεις έκανε στη NOVA και ο γκολκίπερ της ΑΕΚ, Παναγιώτης Τσιντώτας, όπου μεταξύ άλλων είπε: «Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό πρέπει να φανούμε δυνατοί. Ενωμένοι και με τη δουλειά να το ξεπεράσουμε. Και να κάνουμε το επόμενο βήμα. Που είναι αρχικά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα και μετά του Κυπέλλου. Ο κάθε παίκτης πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις να ξεπερνά μια τέτοια περίοδο. Πάντα όταν είσαι πρωταθλητής οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν το κάτι παραπάνω. Εμείς αυτή την χρονιά δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τον τίτλο. Δεν θα πρέπει να το βάλουμε κάτω. Έχουμε τον στόχο του Κυπέλλου που θέλουμε την κατάκτηση. Και με τη νέα χρονιά να κατακτήσουμε ό,τι μπορούμε. Στο πρωτάθλημα, εδώ που φτάσαμε πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κρατήσουμε την τρίτη θέση, είναι δύσκολο να το λέω, και να πάρουμε το Κύπελλο. Σίγουρα είναι πρόβλημα το κίνητρο. Αλλά έχουμε έναν νέο προπονητή και του χρόνου η χρονιά θα ξεκινήσει πάλι από το μηδέν».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ