Μια τραγική σύμπτωση για τον Τύπο- Οι τρεις παραδοσιακοί εκδότες της Πάτρας «έφυγαν» μέσα σε έναν χρόνο! ΦΩΤΟ

Ηταν πριν ένα χρόνο όταν οι πατρινοί αποχαιρετούσαν τον εκδότη της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» Χρίστο Χριστόπουλο. Έναν εκδότη που τόλμησε μέσα στα χρόνια της Δικτατορίας και της ανελευθερίας του Τύπου, με την σκληρή λογοκρισία να εκδώσει την εφημερίδα του. Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή έγινε και το πνευματικό μνημόσυνό του.

Χρίστος Χριστόπουλος

 

 

Στις αρχές Δεκεμβρίου μια ακόμη θλιβερή είδηση για τον Τύπο. Ο, για δεκαετίες, εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Σπύρος Δούκας είχε φύγει από την ζωή.  

Από το 1986 ως το 2011 είχε αναλάβει την έκδοση της ιστορικής και μακροβιότερης εφημερίδας της Ελλάδας, μαζί με την σύζυγό του Νανά, αφήνοντας την σφραγίδα του στα εκδοτικά χρονικά της χώρας. Ενας άνθρωπος με ιδιαίτερη ευγένεια και καλοσύνη.

Σπύρος Δούκας

 

Σήμερα ο τελευταίος παραδοσιακός εκδότης της Πάτρας, πέθανε βυθίζοντας στο πένθος τους ανθρώπους των ΜΜΕ. Ο Γιώργος Αλεξόπουλος ιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας «ΑΛΛΑΓΗ» , που αγωνίστηκε με πάθος για τις ιδέες του. Ενας άνθρωπος βαθειά δημοκρατικός, που με την μαχητική του αρθρογραφία αγωνίστηκε για τις αρχές της Δημοκρατίας και τη ελευθερίας.

Γιώργος Αλεξόπουλος

 

Ο κόσμος του Τύπου πριν χρόνια  και συγκεκριμένα στις 4 Φεβρουαρίου του 2014 είχε θρηνήσει τον θάνατο ενός ακόμη εφημεριδανθρώπου. Του Γιώργου Σπαθαράκη, που υπήρξε ιδρυτής και εκδότης της «ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ» και μετέπειτα  της εφημερίδας «ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» για σχεδόν 30 χρόνια. «Έφυγε» μόλις σε ηλικία 57 ετών μετά από επιπλοκές της υγείας του!

Γιώργος Σπαθαράκης

 

Διαβάστε επίσης