Έρχεται στην Πάτρα ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις Αρμός προσκαλούν το κοινό στην εκδήλωση - ομιλία του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου με θέμα "Αντέχουμε μία ζωή δίχως απαντήσεις;" με αφορμή την έκδοση του νέου του βιβλίου με τίτλο "Ζωή δίχως συνταγές."

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, στις 19:30 το απόγευμα, στο King George Hall (πλατεία Γεωργίου 1, στο κάτω μέρος).

Ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από μαθητής Γυμνασίου, ήρθε σε επαφή με εναλλακτικούς πολιτικούς, φιλοσοφικούς και μουσικούς χώρους. Αργότερα θα εισέλθει στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μελέτησε με ιδιαίτερη αγάπη και επιμέλεια θεολογία και ψυχολογία.

Ασχολήθηκε με τις νέες μορφές πληροφοριακής επικοινωνίας, ιδιαιτέρως δε με το blogging δημιουργώντας πολλά blog με σημαντικότερο το «π. Λίβυος: http://plibyos.blogspot.com». Σήμερα ζει στη νότια Κρήτη, στο χωριό Πύργος, μεταξύ Αστερουσίων Ορέων και Λιβυκού Πελάγους. Είναι εφημέριος στην ενορία Αγ. Ειρήνης Πύργου, όπου αναπτύσσει δραστηριότητες γύρω από την ποιμαντική προσέγγιση του σύγχρονου ανθρώπου και συγκεκριμένα των νέων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Οι αληθινές σχέσεις ανατρέπονται. Παίζονται κάθε μέρα κορώνα-γράμματα. Μάθε να γράφεις και να σβήνεις συνεχώς την ιστορία της ζωής σου, δίχως να φοβάσαι τις μουντζούρες και τα λάθη.

Να έχει ο άλλος την ανάγκη να γείρει πάνω σου γιατί σε αγάπησε και όχι γιατί ψάχνει κάπου να στηριχτεί.

Είναι στιγμές που δεν σου φτάνει το οξυγόνο.

Δεν αρκούν οι δυνάμεις σου. Θέλεις ένα φιλί ζωής. Τότε κάπου αρχίζει η σχέση με τον Θεό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Περί αποδοχής του εαυτού

Εμείς και οι άλλοι

Περί Θεού λόγος

Η πάλη με τον Θεό

Οι σημαντικές σχέσεις της ζωής

Ό, τι λάθη κάναμε έγιναν ζωή

Και να ζήσουμε φοβόμαστε και να πεθάνουμε τρομάζουμε

Όταν η κόλαση μυρίζει τον Παράδεισο

Συμβιώνοντας με τα τραύματά μου

Όσο κι αν αργεί, θα ξημερώσει

Θεομητορικά.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ