Ταρτάκια με κοτόπουλο

Αλμυρή λιχουδιά με πλούσια γέμιση

Υλικά για 6 άτομα

1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας
1 φλιτζάνι βραστό κοτόπουλο ξεψαχνισμένο
1 φλιτζάνι ανάμεικτα κίτρινα τυριά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα ανακατεμένο με 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1/2 κουταλιά βούτυρο ή λάδι

Εκτέλεση

Μοιράζετε τη σφολιάτα κόβοντάς τη σε δισκάκια ή σε θήκες για ταρτάκια.

Τρυπάτε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ψήνετε για 10 λεπτά περίπου τις βάσεις άδειες στους 180° C.

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το καρότο στο βούτυρο ή το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.

Σ' ένα μπολ ανακατεύετε καλά το κοτόπουλο με τα τυριά, τα σοταρισμένα υλικά και το μείγμα μουστάρδας-μαγιονέζας.

Μοιράζετε το μείγμα στις βάσεις και ψήνετε για άλλα 10'-15' σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.

Σερβίρετε γαρνίροντας προαιρετικά με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης