Καταγγελία "Πείρου": Ο Βιολογικός Κάτω Αχαΐας δεν λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές - ΦΩΤΟ από αυτοψία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Επιστολή προς της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Δυτικής Αχαΐας, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για το θέμα που αφορά στη λειτουργία και την κατάσταση που βρίσκεται ο Βιολογικός καθαρισμός της Κάτω Αχαΐας.

"Με θλίψη διαπιστώσαμε ότι ουσιαστικά ο βιολογικός δεν δουλεύει και ότι έχει πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα και δεν δουλεύει σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τον ενδεδειγμένο τρόπο λειτουργίας" αναφέρεται μεταξύ άλλων από τα μέλη του Συλλόγου Αλισσαίων "Πείρος"

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο σας είχαμε χτυπήσει το καμπανάκι για την λειτουργία του βιολογικού και την έντονη δυσοσμία στον ποταμό και στην θάλασσα καθώς και για καταγγελίες ότι έπεφταν μέσα στον ποταμό λήμματα από το βιολογικό. Δυστυχώς σχεδόν ένα χρόνο μετά και σε επίσκεψη που κάναμε στο βιολογικό και μετά από καταγγελίες που δεχθήκαμε μεταβηκαμε στο σημείο του βιολογικού όπου με θλίψη διαπιστώσαμε ότι ουσιαστικά ο βιολογικός δεν δουλεύει και ότι έχει πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα και δεν δουλεύει σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τον ενδεδειγμένο τρόπο λειτουργίας . Και αυτό φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Στο βαθμό που η δευτεροβάθμια δεξαμενή καθίζησης δεν παράγει επεξεργασμένα  λήμματα  ακόμα η δεξαμενή απολύμανσης είναι χορταριασμένη και δεν λειτουργεί . Η δευτεροβάθμια δεξαμενή καθίζησης έχει πρασινίσει γιατί προφανώς δεν έρχονται λήμματα και στους αύλακες έπρεπε να τρέχει καθαρό νερό.  Όλα αυτά δείχνουν ότι ο βιολογικός είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και σιγά σιγά μας θυμίζει εποχές 2008.

img_8716.jpg

img_8722.jpg

Κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΔ, κύριε Δήμαρχε, ο βιολογικός  χωρίς υπερβολές και ενώ πριν ένα μεγάλο διάσημα ήταν σε αξιοπρεπή λειτουργία, ιδιαίτερα τον τελευταίο ένα χρόνο δείχνει σημάδια εγκατάλειψης. Τι φταίει ; για πιο λόγο; Αυτό θα το απαντήσετε ειλικρινά εσείς και σίγουρα μην πείτε ότι υπάρχουν μικροπροβλήματα δείτε τα σοβαρά προβλήματα γατί εδώ πρόκειται για την ποιότητα της ζωής μας, εδώ είναι η περιουσία της περιοχής μας το ποτάμι και η θάλασσά μας, κάντε παρεμβάσεις και όχι ημίμετρα, προσλάβετε μόνιμο χημικό μηχανικό  ηλεκτρολόγο. Υπάρχουν δυνατότητες γιατί σίγουρα ούτε τώρα δεν θα πιούμε από το βιολογικό γάργαρο νερό ούτε θα πάνε τα σχολεία εκδρομή εκεί γιατί η σημερινή του κατάσταση αυτό δεν το δείχνει. Περιμένουμε πειστικές απαντήσεις και περιμένουμε να μας καλέσετε όταν ο βιολογικός δουλεύει να έρθουμε και εμείς με ειδικούς να μας πείτε ότι όλα κυλούν ομαλά. Το ζήτημα είναι σοβαρό και δεν μπορεί να μπει κάτω από το χαλί  εμείς, ο πρόεδρος συλλόγου και  οι πρόεδροι κοινοτήτων όταν είναι κάτι θετικό το λέμε, σήμερα όμως δεν μπορούμε να πούμε θετικά. Οι υπηρεσίες να δουν άμεσα την Κατάσταση του βιολογικού Κάτω Αχαΐας  και οι αρμόδιοι να υποδείξουν τον αγωγό που πέφτει στο ποταμό μετά από καταγγελία συγχωριανού στα μέσα ενημέρωσης.

Τέλος ούτε να το σκέφτεστε βυτία να έρθουν από Πάτρα. 

img_8725.jpg

Υπογράφοντες:

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πείρος Μπαρμπουνης Δημήτρης 

Οι πρόεδροι ΤΔ   Άνω και Κάτω Αλισσού Μπεζεριάνου Ελένη &  Κελάμη Θεώνη 

Διαβάστε επίσης