Αχαΐα: Βραδυφλεγείς "βόμβες" ακαθάριστα οικόπεδα στον Αλισσό - "κ. Εισαγγελέα επιληφθείτε" ΦΩΤΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΙΣΣΑΙΩΝ "ΠΕΙΡΟΣ"

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν, κάτοικοι στην παραλία του Κάτω και Άνω Αλισσού Δυτικής Αχαΐας, για τα οικόπεδα ζούγκλες που υπάρχουν στην περιοχή και αποτελούν σημείο πρόκλησης πυρκαγιάς. 

Μάλιστα σε επιστολή - καταγγελία προς τις αρμόδιες αρχές και τον Εισαγγελέα Πατρών, ζητούν την άμεση παρέμβαση για την αποτροπή επικίνδυνων φαινομένων, που θα θέσουσν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζώες και περιουσίες στην περιοχή, επικαλούμενοι τις φονικές πυρκαγιέςτης Αττικής. π.

"Στην παραλία Άνω Αλισσού, όπισθεν παλιού βενζινάδικου, παλιά ντισκοτέκ, κάτωθι του δρόμου παλιάς εθνικής οδού Πατρών Πύργου, καθώς και στην θέση Αλισσοράχη Άνω Αλισσού,  αλλά και σε αλλά σημεία, είναι σκέτες ζούγκλες. Οι οικοπεδούχοι των οικοπέδων αυτών, δεν έχουν ανταποκριθεί στον καθαρισμό ως όφειλαν", αναφέρεται μεταξύ αλλων στην επιστολή.

img_8675.jpg

1111_0.jpg

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Προς: κο εισαγγελέα πλημελιωδικων  Πατρών 

Κοιν.: Δήμο Δυτικής Αχαΐας 

Κοιν.: Πυροσβεστική υπηρεσία Βι.Πε. Πάτρας 


Σχετικά α: υπαριθμ 4/12 ΦΕΚ 1346/25 -4-2012 

Πυροσβεστική διάταξη 

Β) Ν 3852/2010 άρθρο 94 παρ1 αριθμό 26 Νόμος Καλλικράτη

Γ) άρθρο 433 του ποινικού κώδικα


Αναφέρεται ότι αρκετά οικόπεδα στα σημεία παραλίας Κάτω Αλισσού, όπισθεν αποθηκών, είναι ακαθάριστα και ο προαύλιος χώρος των αποθηκών. 

Στην παραλία Άνω Αλισσού, όπισθεν παλιού βενζινάδικου, παλιά ντισκοτέκ, κάτωθι του δρόμου παλιάς εθνικής οδού Πατρών Πύργου, καθώς και στην θέση Αλισσοράχη Άνω Αλισσού,  αλλά και σε αλλά σημεία, είναι σκέτες ζούγκλες. Οι οικοπεδούχοι των οικοπέδων αυτών, δεν έχουν ανταποκριθεί στον καθαρισμό ως όφειλαν κατά την περίοδο της αντιπυρικής προστασίας ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι από πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών, όπως έχουν υποχρέωση με την ανώτερο σχετική διάταξη. 

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ενέργειες έχουν γίνει και αν έχει γίνει  αυτεπάγγελτος καθαρισμός από τον δήμο, χρεώνοντας τα έξοδα ανάλογα με την έκταση του οικοπέδου 0.50 το τετραγωνικό και όχι λιγότερο από 300 ευρώ, για κάθε οικόπεδο σύμφωνα με την νομοθεσία. 

Ακόμα μπορεί να γίνει από τις υπηρεσίες αυτεπάγγελτη μήνυση για το αδίκημα 433 του ποινικού κώδικα.

Έχουν γίνει καταγγελίες περιοίκων που γειτνιάζουν με αυτά τα οικόπεδα ζούγκλα.

Κύριε εισαγγελέα γνωρίζουμε το φόρτο των υπηρεσιών σας αλλά σας παρακαλούμε όπως συμμορφώσετε τους ανώτερους  και δείτε αν έχουν γίνει όλα τα ανωτέρω, όλες οι ενέργειες και όλα τα προβλεπόμενα από όλες τις υπηρεσίες, ώστε να μην έχουμε αλλά θέματα σοβαρά μελλοντικά όπως αυτά που είδαμε στην Αττική. 

Θα σας αποσταλούν και φωτογραφίες 

 

Υπογράφοντες:

 
         Α) Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πείρος Μπαρμπουνης Δημήτρης 

Β ) πρόεδρος ΤΔ   Άνω και κάτω Αλισσου μπεζεριανου Ελένη 

Γ ) κελαμη Θεώνη