Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την διάβρωση των ακτών της Δυτικής Αχαΐας

αφορά στην ακτογραμμή από την Παραλία Πατρών μέχρι τον Άραξο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ολοκληρώθηκε η περίφημη μελέτη Ρογκάν για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, η οποία αφορά στην ακτογραμμή από την Παραλία Πατρών μέχρι τον Άραξο.

Η συζήτηση για το έργο που το περιμένει η περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, έφερε στην επιφάνεια την εξέλιξη της διαδικασίας της οποίας η πρώτη φάση κλείνει με την ολοκλήρωση της μελέτης.

"Από εκεί και πέρα, αρχίζει ο αγώνας μας να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και αυτός είναι ο κύριος στόχος μας εφεξής", τονίζει αρχικά ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος. Και προσθέτει: "Επειδή όμως είναι πολύ μεγάλο το κόστος για την κάλυψη ολόκληρης της ακτογραμμής, θα αναζητήσουμε κονδύλια ώστε να ξεκινήσουν άμεσα έργα, στα σημεία που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και ο σοβαρότερος κίνδυνος. Βέβαια, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι και πάντα σε στενή συνεργασία με τους δήμους και τους τοπικούς φορείς".

Στο μεταξύ οι φωνές διαμαρτυρίας από τη δυτική Αχαΐα για τη διάβρωση διογκώνονται. Από τις προσφυγές και τις συνεχείς αναφορές εδώ και χρόνια του Δημήτρη Μπαρμπούνη (νυν προέδρου του συλλόγου Αλισσαίων "Πείρου") μέχρι σήμερα, βλέπουμε ένα πιο ζωηρό κίνημα αντίδρασης. Ενδεχομένως γιατί σε ορισμένα σημεία η κατάσταση έχει εντελώς ανατραπεί. Εδώ και δέκα χρόνια, η παραλία στα Νιφορείκα έχει μείνει η μισή, ενώ έχει "χαθεί" σε ορισμένα σημεία στον Αλισσό, το Καλαμάκι και άλλα, όπου κάποτε αποτελούσαν έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις καλοκαιρινές βουτιές.

Πρόσφατα, ο σύλλογος Παραλίας Καλαμακίου, προέβη σε παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απαιτώντας μεταξύ άλλων, την άμεση αποκατάσταση της παραλίας, ενώ υπογραμμίστηκε ότι η θάλασσα πια έχει "φάει" και τους δρόμους!

Πηγή: Γνώμη.
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ