«Δεν ήθελα να περάσει τις γιορτινές μέρες στο δρόμο…» – Περίσσευμα αγάπης για γνωστό Αχαγιώτη τις μέρες των Χριστουγέννων…

φιλοξένησε στο σπίτι του νεαρή άστεγη

Δεν θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του. Άλλωστε δεν έκανε ότι έκανε, όπως είπε στη ΓΝΩΜΗ, για να μάθει ο κόσμος ποιος είναι (όλα τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας).

Πριν από λίγες ημέρες, έμαθε ότι μια νεαρή κοπέλα 23 μόλις ετών, ζει και κοιμάται στα παγκάκια της Πάτρας. Άφησε τη δουλειά του, το σπίτι του και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει οικογενειακό του πρόσωπο και έτρεξε να την βρει.

Έψαξε και έμαθε. Ένα κορίτσι, χτυπημένο από τη μοίρα. Αυτό. Δεν έπασχε από κάτι, δεν ήταν εξαρτημέμη από ουσίες, δεν ζούσε στο περιθώριο. Η οικογενειακή της στέγη ήταν πλέον αφιλόξενη. Τα κρούσματα οικογενειακής βίας δεν ρωτούν πρόσωπα και καταστάσεις. Αντιθέτως, η κρίση έχει διογκώσει τα φαινόμενα, τραυματίζοντας πολλές παιδικές ψυχές. Έψαξε να βρει σπίτι και δουλειά για να μη μείνι μόνη τα Χριστούγεννα. Τελικά δεν τα κατάφερε και αποφάσισε να την φιλοξενήσει στο σπίτι του. «Η γυναίκα μου, όταν της είπα την ιστορία της κοπέλας, αμέσως μου είπε να τη φέρουμε στο σπίτι μας. Και όχι μόνο αυτό. Έτρεξε να της βγάλει επίδομα και της καλύψει όλες τις ανάγκες της», μας μεταφέρει ο Τ.Λ.

Τελικά η γέννηση του Χριστού βρήκε την 23χρονη μέσα σε ένα ζεστό και φιλόξενο σπίτι, με φαγητό, χρήματα και το πιο σημανικό; Αγάπη. Η ιστορία της κοπέλας κινητοποίησε και άλλους συνανθρώπους που αυτές τις ημέρες φιλοξενούν αστέγους στα σπίτια τους. Πόσο περίσσευμα αγάπης πρέπει να έχει μια οικογένεια για να φιλοξενήσει έναν ξένον άνθρωπο στο σπίτι του και να του κάνει καλά την ψυχή του; Μεγάλη. Και στο οδοιπορικό μας αυτές τις ημέρες, συναντήσαμε πολλούς. Ένας μεγάλος «μηχανισμός» αγάπης που ψάχνει και βρίσκει λύσεις για ανθρώπους που αυτές τις μέρες, θα περνούσαν δίπλα από τους κάδους απορριμμάτων και μέσα στο κρύο τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Τις επόμενες ημέρες, η κοινωνική υπηρεσία του δήμου δυτικής Αχαΐας θα κινητοποιηθεί για πολλοστή φορά. Το σωματείο ΙΚΕΛΟΣ που υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη Αστέγων» σε αγαστή συνεργασία με τον δήμο δυτικής Αχαΐας, αναμένεται να εξετάσει την υπόθεση της νεαρής 23χρονης. Πρόσφατα, άλλωστε το σωματείο, παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, το μεγάλο ποσοστό αστέγων και ανέργων που ήδη βρίσκονται κάτω από τη δική τους στέγη ενώ έχουν ενταχθεί επιτυχώς στο κοινωνικό σύνολο.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ