Η απόλυτη απαξίωση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας- Mετά τον Καζάκο, δεν θέλει... κανείς- ΔΕΙΤΕ ποιοί έχουν θέσει μέχρι στιγμής υποψηφιότητα

εσωστρεφεια εις το τετραγωνο

Τα απόνερα της  τακτικής Καζάκου αλλά και η αίσθηση που επικρατεί στα καλλιτεχνικά κυκλώματα σχετικά με την κομματική στράτευση του θεάτρου της πόλης, λειτούργησαν ως διώκτης γνωστλων και καταξιωμένων καλλιτεχνών από τις αιτήσεις για νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, το οποίο, πλην αιφνίδιου απροόπτου,  μπαίνει σε νέο γύρο εσωστρέφειας. 

Μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24έχουν κατατεθεί υποψηφιότητες για την καλλιτεχνική διεύθυνση από τον Πατρινό σκηνοθέτη Χρήστο Στρέπκο, τον συνεργάτη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας μουσικό Μίχαελ Ζάιμπελ, τον Πατρινό ηθοποιό Σπύρο Κουβαρδά και τον σκηνοθέτη Bασίλη  Κόκκινο εξ Αθηνών..

Δεν έχει καταθέσει υποψηφιότητα μέχρι στιγμής ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης, ο οποίος είχε μεινει στο ...πόδι του Κώστα Καζάκου και συνεργάζεται ήδη με το ΔΗΠΕΘΕ, γεγονός που προκαλεί έκπληξη και πολλά ερωτηματικά.

Οι ίδιες πληροφορίες  αναφέρουν ότι η Μαιζώνος προωθεί τον Χρήστο Στρέπκο γα τη θέση, εκτός και αν προκύψει αίτηση Τσακίρη. Σε λίγη ώρα κλείνει ο κύκλος των υποψηφιοτήτων και αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, τότε θα μιλάμε για την πιο φτωχή και άκρως ανησυχητική σοδειά υποψηφιοτήτων στην ιστορία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, που βλέπει το καλλιτεχνικό στερέωμα να του γυρίζει την πλάτη και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, όταν κανονικά οι αιτήσεις θα έπρεπε να πέφτουν βροχή.

Γ. Κοντογεωργοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ