Πάτρα: Διακινούσε παράνομο λογισμικό ταινιών - Είχε δημιουργήσει πατέντα για συνδρομητικά κανάλια

συνελήφθη 45χρονος ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στη "τσιμπίδα" της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την κατηγορία για διακίνηση παράνομου λογισμικού για ταινίες και συνδρομητικά κανάλια πιάστηκε 45χρονος ιδιοκτήτης βίντεο κλάμπ στην Πάτρα.

Συμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αποκαλύφθηκε, μετά από καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατόπιν έρευνας τα στοιχεία προσκομήθηκαν στην Εισαγγέλεια Πρωτοδικών Πάτρας.

Σε έρευνα που έγινε στην επιχείρηση του 45χρονου από Αστυνομικούς του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Οικονομικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκε πως παρέχετο η δυνατότητα παρακολούθησης και πρόσβασης σε κανάλια δύο ιδιωτικών εταιρειών παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: διαδικτυακός δέκτης, παράνομα προγραμματισμένος και τροποποιημένος για να επιτυγχάνει τη θέαση συνδρομητικών καναλιών χωρίς να απαιτείται η καταβολή της νόμιμης συνδρομής σε ιδιωτικές εταιρείες παροχής σχετικών υπηρεσιών, τρεις διαδικτυακοί μη λειτουργικοί δέκτες και πέντε σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σε σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή, εντοπίστηκε αρχείο που περιείχε λίστα χρηστών μαζί με τις διευθύνσεις «ΙP» τους, τη χρονική διάρκεια των πακέτων τους, καθώς και παράνομο λογισμικό παραμετροποίησης δεκτών για σύνδεση, μέσω διαδικτύου σε τέσσερις διακομιστές, που λειτουργούσαν με παράνομη συνδρομή.

Τα κατασχεθέντα στάλθηκαν στο Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ