Το ΒΙΝΤΕΟ των βανδαλισμών από την Ερμού - Γυαλιά καρφιά τα καταστήματα

για την απόφαση για την Ηριάννα

Οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι στον πλέον εμπορικό δρόμο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας αναδείχθηκαν με το πρώτο φως της μέρας. Οι καταστηματάρχες που από τη νύχτα προσπαθούσαν να προστατεύσουν όπως- όπως τα εμπορεύματά τους, όταν τα μαγαζιά τους βρέθηκαν με σπασμένες βιτρίνες, προσπαθούν τώρα να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Σπασμένα βιτρίνες, τζάμια στο δρόμο, «μπαλώματα» με χαρτόνια όπως- όπως και απόγνωση στο βλέμμα των εμπόρων είναι η εικόνα της επόμενης μέρας. Τα χθεσινά επεισόδια ξέσπασαν μετά από πορεία συμπαράστασης στην 29χρονη Ηριάννα, που είδε χθες το αίτημά της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής κάθειρξης που της έχει επιβληθεί να απορρίπτεται από το Εφετείο.

Οι κουκουλοφόροι κατέβηκαν την Ερμού και άρχισαν να τα σπάνε σχεδόν ανενόχλητοι, με την αστυνομία να επεμβαίνει τελικά με εκτεταμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια προχώρησαν σε 14 προσαγωγές. Οι προσαχθέντες διανυκτέρευσαν στη ΓΑΔΑ για να αφεθούν τελικά ελεύθεροι όλοι πλην ενός, που κρατείται όμως, γιατί βρέθηκε μικροποσότητα χασίς πάνω του.

Οπως φαίνεται στα στιγμιότυπα, οι νεαροί που συμμετείχαν στη χθεσινή πορεία είναι ανενόχλητοι και καταστρέφουν βιτρίνες καταστημάτων. Με πέτρες και ξύλα σπάνε ό,τι βρεθεί στον δρόμο τους. Από το βίντεο πάντως φαίνεται πως η αστυνομία δεν αντιδρά, κάτι που κατήγγειλαν σήμερα οι καταστηματάρχες, λέγοντας ότι οι άνδρες των ΜΑΤ είχαν μια παθητική στάση απέναντι στους κουκουλοφόρους.

Πηγή: protothema.gr - iefimerida.gr
 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ