Δ. Βίτσας: Στόχος της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

συνεντευξη

Την πεποίθησή του ότι το καλοκαίρι του 2018 τελειώνει οριστικά η κρίση και η επιτροπεία εκφράζει, με συνέντευξη του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

   Ερωτώμενος για το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική, δηλώνει πως η πράξη αυτή εντάσσεται στην πολιτική μανία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πλήξει την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα τονίζει ότι πρόκειται για τη χειρότερη αντιπολίτευση που είχε η χώρα μετά τη μεταπολίτευση. «Αντί να συζητούμε όλοι σχέδια και προτάσεις για την επόμενη μέρα της χώρας, η ΝΔ, ασχολείται με το πώς θα πέσει η κυβέρνηση», τονίζει ο κ. Βίτσας.

   Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογραμμίζει πως το φαινόμενο της ψευτοευημερίας που αναπτύχθηκε τις δεκαετίες '80 και '90 έστρωσε το έδαφος για να αναπτυχθούν ισχυρά φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς και ξεκαθαρίζει στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις.

   Για τη συμφωνία και για την επόμενη μέρα της χώρας, ο Δημήτρης Βίτσας λέει «η μάχη της οικονομίας και της κοινωνίας είναι μπροστά», και ενώ εκφράζει την αισιοδοξία του σημειώνει ότι από μόνη της η αισιοδοξία δεν μπορεί να κάνει κάτι, χρειάζεται «πολύ δουλειά και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα μας φέρνει στην επόμενη μέρα». «Σε τελική ανάλυση ο στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών», τονίζει.

   Σε ερώτηση για την κατάσταση που βρήκε τη χώρα η κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας την διακυβέρνηση, λέει πως «αν και δεν είμαι οπαδός της λογικής της "καμένης γης", η κατάσταση που αντιμετωπίσιμε ήταν οικτρή, τόσο σε επίπεδο κρατικού μηχανισμού όσο και σε επίπεδο παραγωγικού ιστού».

   Τέλος ερωτώμενος για τις τουρκικές προκλήσεις και για την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Δημήτρης Βίτσας υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είμαστε 100% έτοιμοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν, αλλά εργαζόμαστε ώστε να επικρατήσουν συνθήκες ειρήνης. Όσον αφορά τις ένοπλες δυνάμεις είναι πάντα έτοιμες να κάνουν το συνταγματικό τους καθήκον που είναι αποτρεπτικό, και αυτό δεν θα γίνει με ένα κυνήγι εξοπλισμών».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ