Οι πατρινοί περιμένουν μια απάντηση...

του αποστολου ι. βουλδη

Είναι έλλειψη ορθού προγραμματισμού; Είναι ζήτημα ολιγωρίας; Πρόκειται για την απόδειξη πως είναι εμφανέστατη η ανυπαρξία προσωπικού;

Ότι και να συμβαίνει ένα είναι βέβαιο. Η Πάτρα παραμένει με ένα μεγάλο όγκο σκουπιδιών …στα πόδια της.

Μπορεί το ιστορικό κέντρο να καθαρίστηκε , ωστόσο πέραν αυτού τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους !

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την λήξη της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην καθαριότητα δεν έχει επιτευχθεί ο στόχος της περισυλλογής τους , παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής.

Δεν μπορεί επομένως να χαρακτηριστούν υπερβολικές , ούτε άδικες οι διαμαρτυρίες των πατρινών που αντικρίζουν, σχεδόν επί τρείς εβδομάδες, τα απορρίμματα στην πόρτα τους !

«Είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;» αναρωτιούνται και περιμένουν μια απάντηση από τον Δήμο, που δεν έχει δημοσιοποιήσει τους λόγους της χρονοβόρας διαδικασίας.

Είναι απορίας άξιο γιατί προέκυψε αυτή η τρομακτική καθυστέρηση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υπήρξε προγραμματισμός, ώστε πολυμελή συνεργεία να καθαρίσουν με υπερωριακή απασχόληση την πόλη.

Και τα ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται όταν οι ίδιοι άνθρωποι την επομένη των αποκριάτικων εκδηλώσεων -σε ελάχιστο χρονικό διάστημα- έχουν «εξαφανίσει» τους τόνους των απορριμμάτων , μετά τις καρναβαλικές παρελάσεις. Κερδίζοντας τα συγχαρητήρια των δημοτών και των επισκεπτών.

Τι λοιπόν πραγματικά συμβαίνει; Οι πατρινοί δικαιούνται μιας απάντησης (και ιδιαίτερα όσοι ακόμη υπομένουν την μπόχα) που δυστυχώς ακόμη την περιμένουν…

Διαβάστε επίσης