Ο δήμος Πατρέων καλεί τους πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους - Πρόστιμο σε όποιον δεν συμμορφωθεί - Κίνδυνος για πυρκαγιές

δυσκολη μέρα σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων

Ο Δήμος Πατρέων καλεί του πολίτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους από τα ξερά χόρτα και τα σκουπίδια, για να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς. Σε όσους δεν συμμορφώνονται θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 50 λεπτών ανά τετραγωνικό.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους ιδιοκτήτες οικοπέδων να φροντίσουν για την αποψίλωση και τον καθαρισμό  αυτών από ξερά χόρτα και απομάκρυνσης τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών & σκουπιδιών που βρίσκονται εντός οικοπέδου προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

Η μέριμνα για την τήρηση των παραπάνω έχει περιέλθει πλέον στους Δήμους βάσει του άρθρου 94, παρ. 26, του Ν.3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/07.06.2010 τεύχος Α «Καλλικράτης»), υποχρεώνοντας τους στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των οικοπέδων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων.

Σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται ο υπόψη νόμος αναφέρει τα εξής: Επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών, ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου, βεβαιούται σε βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του δήμου για καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.

Επειδή η εικόνα της πόλης αλλά και η ασφάλεια  των κατοίκων είναι υπόθεση όλων μας παρακαλούμε  τους ιδιοκτήτες να τακτοποιήσουν το συντομότερο δυνατόν την υποχρέωσή τους αυτή.»

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ